ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μαθήματα μουσικής παιδείας στη Μουσική Σχολή

μαθήματα-μουσικής-παιδείας-στη-μουσι-135296
Ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες τα μαθήματα στη Μουσική Σχολή του Δήμου Ρήγα Φεραίου με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών, αλλά και εφήβων που ενδιαφέρονται να εντρυφήσουν στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους και στις σύγχρονες τάσεις της μουσικής.

Τα μουσικά όργανα που θα χρησιμοποιούν οι εκπαιδευόμενοι, είναι τα εξής: αρμόνιο, βιολί, κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο, μπουζούκι, μπαγλαμά, τζουράς, τουμπερλέκι, κλαρίνο.

Η Μουσική Σχολή λειτουργεί σε όλα σχεδόν τα δημοτικά διαμερίσματα, καθώς από το Δήμο γίνεται προσπάθεια, προκειμένου οι μαθητές να εξυπηρετούνται στον τόπο τους ή τουλάχιστον σε πολύ κοντινές αποστάσεις.
Μέσω της Σχολής δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και τους νέους να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στη μουσική και τα μουσικά όργανα, αλλά και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Παράλληλα έρχονται πιο κοντά στην παράδοση, ενώ στόχος είναι η σύνδεση και με την παραδοσιακή μουσική.
Για τα παιδιά ηλικίας 4-7 ετών που δεν έχουν έρθει ξανά σε επαφή με τη μουσική, θα υπάρξουν μαθήματα μουσικής προπαιδείας.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης αποφασίστηκε να παραμείνουν τα δίδακτρα στα περυσινά επίπεδα και να υπάρξουν διευκολύνσεις σε κάποιες ειδικές κοινωνικές κατηγορίες, όπως σε ανέργους, πολύτεκνους κ.ά.
Ως χώροι διεξαγωγής της Μουσικής Σχολής στο Βελεστίνο είναι οι αίθουσες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου.
Στην περιοχή της Κάρλας θα αξιοποιηθούν οι δύο αίθουσες μουσικής του παλιού Δημοτικού Σχολείου Στεφανοβικείου, ενώ στα Κανάλια τα μαθήματα θα γίνονται σε ειδικές διαμορφωμένες αίθουσες σε δημοτικά κτίρια, όπως και στο Ριζόμυλο. Τέλος στο Κεραμίδι ο χώρος στέγασης των μαθημάτων θα είναι μία αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου.
Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Αραμπατζής επισήμανε ότι καταβάλλονται διαρκώς όλες οι προσπάθειες ώστε η σχολή να έχει επάρκεια τόσο σε υποδομή, όσο και σε προσωπικό, ενώ η Δήμαρχος κ. Λαΐτσου εξέφρασε την ικανοποίησή της, διότι η Μουσική Σχολή έχει αγκαλιαστεί από τα παιδιά, τους νέους, αλλά και τους γονείς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου