ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πρωτοβουλίες για μη κατάργηση Λυκείου Καναλίων

πρωτοβουλίες-για-μη-κατάργηση-λυκείο-140777

Σε παρεμβάσεις σε όλους τους αρμόδιους φορείς προχωρεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου μαζί με τη σχολική κοινότητα του Λυκείου Καναλίων, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση λειτουργίας του σχολείου και να μην καταργηθεί, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένοι γεωγραφικοί, κοινωνικοί και εκπαιδευτικοί λόγο που επιβάλλουν να συνεχίσει η λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας.

Σήμερα Πέμπτη εκπρόσωποι του Δήμου Ρήγα Φεραίου και του Λυκείου Καναλίων αναμένεται να συναντηθούν με το Διευθυντή Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργο Δοδοντσάκη, όπου θα του καταθέσουν το αίτημα για μη κατάργηση ούτε συγχώνευση του σχολείου.

Χθες η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου επικοινώνησε για το θέμα με τη Διευθύντρια του Λυκείου, όπου αποφασίστηκε η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και ενεργειών.

Όπως τονίζεται από το Δήμο Ρήγα Φεραίου ενδεχόμενη κατάργηση του Λυκείου θα προκαλέσει πολλαπλές κοινωνικές και εκπαιδευτικές επιπτώσεις.

Πρώτον, οι μαθητές θα πρέπει να διανύουν μια μεγάλη απόσταση για το Βελεστίνο ή το Βόλο, ώστε να φοιτήσουν στο Γενικό Λύκειο. Μάλιστα οι μαθητές από το Κεραμίδι θα χρειάζονται καθημερινά πάνω από μία ώρα για να μεταβαίνουν στο Βελεστίνο και μιάμιση για το Βόλο. Και η μετακίνηση θα γίνεται μέσα από το δύσκολο οδικό δίκτυο, γεμάτο στροφές, που το χειμώνα γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Η σωματική εξουθένωση των μαθητών είναι δεδομένη, αφού αρκετές ώρες, του ήδη περιορισμένου χρόνου τους, θα αφιερώνονται καθημερινά θα για τη μετακίνηση με το λεωφορείο. Με ποια πνευματική δύναμη θα είναι συνεπείς στις σχολικές τους υποχρεώσεις;

Δεύτερον, υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος της εγκατάλειψης του σχολείου, δηλαδή πολλά παιδιά να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο Καναλίων και στη συνέχεια να διακόψουν τη φοίτηση λόγω αποθάρρυνσης από την χιλιομετρική απόσταση για να φοιτήσουν στο Λύκειο Βελεστίνου ή Βόλου. Πού είναι οι ίσες ευκαιρίες των μαθητών της Ελλάδας στην εκπαίδευση σε αυτή την περίπτωση;

Τρίτον, αρκετοί γονείς θα εγκαταλείψουν τα χωριά, όπως Κανάλια, Κεραμίδι, Κερασιά, καθώς θα επιδιώξουν να φοιτήσουν τα παιδιά τους σε ένα ομαλό σχολικό περιβάλλον, χωρίς την ταλαιπωρία των μετακινήσεων, ενόψει και των πανελλαδικών εξετάσεων που θα θέλουν να συμμετάσχουν. Η ερήμωση των χωριών θα είναι η άμεση συνέπεια της κατάργησης του Λυκείου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου