Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του δικτύου αποχέτευσης

Τελευταία ενημέρωση: 2012-10-11, 12:38:19
Εγκρίθηκε η δημοπράτηση  του δικτύου  αποχέτευσης
Προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του σημαντικού έργου της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου στις περιοχές του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου, ενώ παράλληλα τοποθετούνται νέοι υδρομετρητές στα κατά τόπους διαμερίσματα προκειμένου να μην υπάρχει απώλεια στην καταμέτρηση της κατανάλωσης νερού.

Η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου προχώρησε πριν μερικές ημέρες μέσω διαγωνισμού στην προμήθεια 300 υδρομετρητών από τους 800 που θα λάβει τελικά και οι οποίοι αρχίζουν να τοποθετούνται σε διάφορα δημοτικά διαμερίσματα.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ κ. Μαργαριτόπουλος, «η εγκατάσταση των νέων υδρομετρητών γίνεται με γοργούς ρυθμούς. Σύμφωνα με το διαγωνισμό θα υπάρξει προμήθεια περίπου 800 υδρομετρητών, ενώ σε πρώτη φάση λάβαμε τους 300. Στόχος μας είναι να τοποθετηθούν υδρομετρητές σε όλο το Δήμο και να μην υπάρχουν απώλειες στην καταμέτρηση της κατανάλωσης του νερού.
Στο μεταξύ σε ενέργειες για την προώθηση του ζητήματος με την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου στις περιοχές του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου προχωρεί η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου.

Μετά από συνεδρίαση της ΔΕΥΑΡΦ εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης του έργου και εστάλησαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε να εγκριθούν και από την αρμόδια υπηρεσία του. Το έργο του αποχετευτικού δικτύου έχει ενταχθεί προς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ. Εκτιμάται πως μέσα σε ένα τρίμηνο είναι δυνατή η ολοκλήρωση της δημοπράτησης.

Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου ασχολείται και με το ζήτημα της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο Κεραμίδι, όπου θα κατατεθεί νέα μελέτη. Μάλιστα η Δήμαρχος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ είχαν χθες συνάντηση με τους μελετητές.
Στο μεταξύ ο Δήμος Ρήγα Φεραίου βρίσκεται σε επικοινωνία και με τη ΔΕΥΑΜΒ για τον καθορισμό της τιμολογιακής πολιτικής  στη σύνδεση του αποχετευτικού δικτύου της δημοτικής ενότητας Φερών με το Βιολογικό Καθαρισμό Βόλου

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
3
=