ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πόλος έλξης τα μνημεία του Δήμου Ρήγα Φεραίου

πόλος-έλξης-τα-μνημεία-του-δήμου-ρήγα-φ-164543
Πόλος έλξης για τα σχολεία, τους επιστήμονες, αλλά και τους διάφορους επισκέπτες αποτελούν τα αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Παράλληλα από τη Δημοτική Αρχή εκφράζεται η ιδιαίτερη ικανοποίηση για τη μεγάλη προσέλευση συνέδρων οι οποίοι επισκέπτονται τα διάφορα μνημεία και μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Η Ακρόπολη των Φερών, θολωτοί τάφοι, ο ναός του Θαυλίου Διός, η αρχαία αγορά, η Υπέρεια Κρήνη, ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου είναι μερικά από τα σημαντικά μνημεία του αρχαίου, αλλά και βυζαντινού πολιτισμού που βρίσκονται στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου και τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί σε πόλο έλξης για σχολεία, αλλά και επιστήμονες καθώς και άλλους επισκέπτες. Παράλληλα από το Δήμο έχουν αρχίσει παρεμβάσεις και για την ανάδειξη σημείων αναφοράς του Ρήγα, όπως το «Σπίτι του Ρήγα», ενώ επίκειται και η ανέγερση Εκθεσιακού Χώρου.
Μάλιστα και τα μηνύματα που έχει φέτος η Δημοτική Αρχή για την πορεία της επισκεψιμότητας είναι ενθαρρυντικά, ενώ υπάρχει στενή συνεργασία τόσο με τη ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, όσο και με την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
Όπως δήλωσε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου «ως περιοχή διαθέτουμε πολύ σημαντικά αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία, καθώς οι αρχαίες Φερές συνετέλεσαν σημαντικά στην εξέλιξη του πολιτισμού στην περιοχή της Θεσσαλίας. Τα μνημεία αυτά αποτελούν πόλο έλξης τόσο για τα σχολεία, ώστε οι μαθητές να γνωρίσουν τον πολιτισμό τους, όσο και για επιστήμονες. Μάλιστα υπάρχει προσέλευση σχολείων όχι μόνο από το Δήμο Ρήγα Φεραίου, αλλά και από το Βόλο καθώς και άλλες περιοχές. Η ενημέρωση που έχουμε για τη φετινή σχολική χρονιά, είναι πως η προσέλευση θα αυξηθεί. Για εμάς είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διαδοθεί η σπουδαιότητα της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου