ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σε εξέλιξη οι εργασίες

σε-εξέλιξη-οι-εργασίες-168286

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στον κόμβο του Βελεστίνου, όπως διαπιστώθηκε από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο έργο η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου μαζί με τους συνεργάτες της. Παράλληλα ο Δήμος θα αποστείλει υπόμνημα προκειμένου να ζητήσει να υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Υπουργείου Πολιτισμού για την επίσπευση των εργασιών.

Το έργο του ανισόπεδου κόμβου στο Βελεστίνο αποτελούσε χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και τελικά ξεκίνησε να υλοποιείται εδώ και μερικούς μήνες με προϋπολογισμό κοντά στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η ολοκλήρωση του κόμβου θα αντιμετωπίσει πολλά ζητήματα καθημερινότητας, ενώ θα προσδώσει και νέα αναπτυξιακή πνοή στην περιοχή.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό το έργο θα πρέπει να παραδοθεί το πρώτο εξάμηνο του 2013.
Κατά την επίσκεψη οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής συνάντησαν τον εργολάβο και συζήτησαν όλες τις πτυχές του θέματος, πού βρίσκονται οι εργασίες και ποιες εκκρεμότητες υπάρχουν.
Από τη συνάντηση διαπιστώθηκε πως οι ρυθμοί εργασίας προχωρούν κανονικά. Η μοναδική εκκρεμότητα υπάρχει από τη μια πλευρά του κόμβου, πιο συγκεκριμένα από την πλευρά του στρατοπέδου304 ΠΕΒ, όπου το υπουργείο Ανάπτυξης θα πρέπει να προχωρήσει στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου η υπηρεσία της αρχαιολογίας να πραγματοποιήσει κάποιες ανασκαφές και ακολούθως ο εργολάβος να συνεχίσει τις εργασίες του.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου θα παρέμβει στο ζήτημα ζητώντας από το Υπουργείο Ανάπτυξης να προχωρήσει στο θέμα της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας.

Η Δήμαρχος κ. Λαΐτσου τόνισε μετά την επίσκεψη στον κόμβο του Βελεστίνου πως το έργο του ανισόπεδου κόμβου είναι καίριας σημασίας για την βελτίωση της καθημερινότητας πολλών δημοτών αλλά και της άρσης της δυσκολίας πρόσβασης στην περιοχή μας για πολλούς επισκέπτες. Όλα αυτά τα χρόνια η περιοχή των Φερών βρίσκεται σε ένα ιδιότυπο συγκοινωνιακό τέλμα λόγω των κυκλικών κινήσεων που θα πρέπει να κάνουν τα οχήματα για να προσεγγίσουν τις περιοχές μας. Με την ολοκλήρωση του κόμβου ο συγκοινωνιακός αποκλεισμός μιας μεγάλης περιοχής θα αρθεί και θα δημιουργηθούν νέες αναπτυξιακές προοπτικές. Ως Δήμος θα παρακολουθούμε την εξέλιξη των εργασιών και θα παρεμβαίνουμε άμεσα σε οποιοδήποτε θέμα προκύπτει».
Συναυλία
για το
Παντοπωλείο
Το ροκ συγκρότημα "Μουσικοί Ιχνηλάτες" υπόσχονται μια μοναδική μουσική βραδιά σε όσους θα βρεθούν το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του Βελεστίνου, δίπλα στον πεζόδρομο.

Οι "Μουσικοί Ιχνηλάτες" θα δώσουν συναυλία υποστήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ρήγα Φεραίου και το κοινό καλείται να φέρει τρόφιμα μακράς διαρκείας αντί εισιτηρίου, τα οποία θα διατεθούν σε άπορες οικογένειες του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ροκ συγκρότημα προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να κάνει τη συναυλία για να υποστηριχθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου