«Πράσινες» μελέτες και έργα στην Ανάβρα

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-27, 13:16:08
«Πράσινες» μελέτες  και έργα στην Ανάβρα

Στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την εκτέλεση έργων που πρόκειται να υποβληθούν στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές «Κοινότητες» - Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης» προχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Αλμυρού. Σε συνάντηση που είχαν χθες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγ. Χατζηκυριάκος καθορίστηκαν οι μελέτες και τα έργα τα οποία πρόκειται να υποβληθούν στο πρόγραμμα.

«Συνεργαζόμαστε με το Δήμο Αλμυρού μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να εντάξουμε νέα έργα και μελέτες, τα οποία είναι αναγκαία για τον τόπο. Με συνέργεια και συνοχή μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα για τους πολίτες προγραμματίζοντας έργα ουσίας για την περιοχή», δήλωσε ο κ. Αγοραστός.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού πρόσθεσε ότι με την υλοποίηση της πρότασης στόχος είναι η κοινότητα Ανάβρας και κατ’ επέκταση ο Δήμος Αλμυρού να αποτελέσουν μια περιβαλλοντικά φιλική περιοχή, ενεργειακά αυτόνομη, χωρίς ρύπους που θα αξιοποιεί όλα εκείνα τα φυσικά στοιχεία, που μπορούν να παράγουν ενέργεια. «Με την αιρετή Περιφέρεια και με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τρέχουμε και άλλα προγράμματα προς την κατεύθυνση αυτή και την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στο Δήμο μας. Αν και έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας, μέσα από τη συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους άλλους φορείς ευελπιστούμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα», ανέφερε ο κ. Χατζηκυριάκος.

Με την προγραμματική σύμβαση καθορίζονται το πλαίσιο και οι όροι της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμυρού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με σκοπό την αποτελεσματικότερη εκτέλεση των έργων που θα υποβληθούν στο πλαίσιο του προγράμματος και θα αφορούν στην Τοπική Κοινότητα Ανάβρας.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
8
=