Επιτροπή για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-27, 12:00:58
Επιτροπή για τα προβλήματα  του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου

Επιτροπή για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου συστάθηκε χθες στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, ενώ θα γίνουν συναντήσεις τόσο με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, όσο και με το Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου λειτούργησε χθες με προσωπικό ασφαλείας, καθώς οι εργαζόμενοι και οι γιατροί πραγματοποίησαν απεργία συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, ενώ θέλησαν να εκφράσουν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο Κέντρο Υγείας από τη μείωση των εφημεριών, αλλά και την έλλειψη προσωπικού.

Νωρίς το πρωί έξω από το χώρο του Κέντρου Υγείας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρουσία της Δημοτικής Αρχής, των εργαζομένων, των γιατρών, αλλά και συλλόγων γονέων και άλλων πολιτών.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων και των πολιτών, αποφασίστηκε να συσταθεί μια επιτροπή αγώνα για τη διεκδίκηση των αιτημάτων.

Στην επιτροπή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Ρήγα Φεραίου, των γιατρών του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου, καθώς επίσης και του συλλόγου εργαζομένων, αλλά και μέλη των συλλόγων γονέων.

Στόχος της επιτροπής θα είναι η άμεση λήψη πρωτοβουλιών για την επίλυση των προβλημάτων, ενώ θα γίνουν και συναντήσεις με το Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, αλλά και το Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας.

Η κ. Λαΐτσου τόνισε: «Συμμετείχαμε ως Δήμος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας και συζητήσαμε με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα, καθώς θεωρούμε ότι η υγεία των πολιτών είναι το πρώτιστο καθήκον όλων μας σε μια πολιτισμένη κοινωνία. Το Κέντρο Υγείας το οποίο καλύπτει μια πολύ μεγάλη γεωγραφική περιφέρεια αντιμετωπίζει όλους τους κινδύνους που έχει προκαλέσει το Μνημόνιο στο ΕΣΥ μέσα από τη μείωση των εφημεριών, αλλά και τις μη προσλήψεις γιατρών και επιστημόνων σε άλλες ειδικότητες. Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο την ουσιαστική λειτουργία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και θα αντισταθούμε σε κάθε μέτρο που ναρκοθετεί τις υποδομές παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους κατοίκους μας. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε την επιτροπή με την οποία θα επιδιώξουμε να επανέλθει το Κέντρο Υγείας σε ένα ομαλό τρόπο λειτουργίας. Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκεται στη μη λειτουργία του ακτινολογικού εργαστηρίου, όπου δεν υπάρχει ειδικευμένος εργαζόμενος. Αλλά και στους υπόλοιπους τομείς η παροχή φροντίδας στους ασθενείς γίνεται μέσα από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και των εργαζομένων».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=