ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ανεπαρκείς οι εφημερίες στο Κ.Υ. Βελεστίνου

ανεπαρκείς-οι-εφημερίες-στο-κ-υ-βελεστ-178447

Ανησυχία μετά το νέο πρόγραμμα του ΓΝΒ

Στο πόδι για μία ακόμη φορά οι κάτοικοι της περιοχής Δήμου Ρήγα Φεραίου που κάνουν λόγο για υποβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου με αφορμή το νέο πρόγραμμα εφημεριών που ισχύει από τις 10 Σεπτεμβρίου με απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου.

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνονται καταργήθηκε η μία από τις δύο ενεργείς εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, όπως άλλωστε το ίδιο συνέβη και σε όλα τα Κέντρα Υγείας της χερσαίας Μαγνησίας.

Σύμφωνα με αυτή την απόφαση, το βράδυ στο Κέντρο Υγείας υπάρχει ένας μόνο γιατρός που έχει ενεργό εφημερία, ενώ ο δεύτερος γιατρός που εφημερεύει, έχει εφημερία ετοιμότητας. Αυτό σημαίνει ότι μετά τις 9 το βράδυ ο γιατρός που έχει εφημερία ετοιμότητας επιστρέφει σπίτι του και αν υπάρξει ανάγκη επιστρέφει στο Κέντρο Υγείας.

Με τέτοιες συνθήκες εφημέρευσης ωστόσο ελλοχεύουν κίνδυνοι για την προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς ένας μόνο γιατρός που θα βρίσκεται το βράδυ στο Κέντρο Υγείας δεν μπορεί να καλύψει από μόνος του τα περιστατικά.

Παράλληλα σε περίπτωση που χρειαστεί ο γιατρός με την ενεργό εφημερία να συνοδεύσει ένα περιστατικό σε Νοσοκομείο του Βόλου ή της Λάρισας, το Κέντρο Υγείας θα μείνει για αρκετή ώρα ακάλυπτο από ιατρικό προσωπικό, μέχρι να επιστρέψει από το Βόλο ο γιατρός που βρίσκεται σε εφημερία ετοιμότητας.

Το ίδιο πρόβλημα θα πρέπει να σημειωθεί ότι είχε προκύψει και στο προηγούμενο πρόγραμμα εφημεριών με αποτέλεσμα τότε η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου να αποστείλει υπόμνημα διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν το υπουργείο Υγείας προκειμένου να εξοικονομήσει έσοδα μετατρέπει τις εφημερίες από ενεργείς σε ετοιμότητας, αγνοώντας ότι οι γιατροί δεν είναι μηχανές και αδυνατούν να αντιμετωπίσουν όλα τα περιστατικά.

Είχε μάλιστα ζητήσει ξανά τη διάθεση δύο ενεργών εφημεριών προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες στην περιοχή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου