Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης για τη γεώτρηση Σαριγκιόλ

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-21, 13:43:10
Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης για τη γεώτρηση Σαριγκιόλ

Ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης για την υπόθεση του νερού του Στεφανοβικείου, μετά την αναφορά που είχε καταθέσει η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου, κάνοντας λόγο για αναβλητικότητα των αρμόδιων υπηρεσιών να προωθήσουν άμεσα το αίτημα περί έγκρισης ανόρυξης γεώτρησης στην υποδειχθείσα από το ΙΓΜΕ περιοχή Σαριγκιόλ.

Η αναφορά της Δημοτικής Αρχής είχε κατατεθεί τον προηγούμενο Ιανουάριο, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την καθυστέρηση στην εκτέλεση του έργου. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης βρίσκεται μεταξύ Βελεστίνου και Λάρισας προκειμένου να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία για το συγκεκριμένο θέμα και να συντάξει το πόρισμά του.

Σημειώνεται ότι το έργο της ανόρυξης νέας γεώτρησης στη θέση Σαριγκιόλ, που σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή είναι απαραίτητο για την υδροδότηση του Στεφανοβικείου σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΙΓΜΕ, δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

Στη αναφορά της Δημοτικής Αρχής στο Σώμα Επιθεωρητών υποστηρίζεται ότι Δήμος ενήργησε άμεσα και προχώρησε στην υλοποίηση όλων των απαραίτητων μελετών, ότι κατατέθηκε φάκελος στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, προκειμένου μετά από έλεγχο να διαβιβαστεί στη Διεύθυνση Υδάτων Θεσσαλίας για να γνωμοδοτήσει για την εκτέλεση του έργου. Διατυπώνει επίσης την εκτίμηση ότι η Διεύθυνση Υδάτων Θεσσαλίας έχει ερμηνεύσει λανθασμένα σχετικές διατάξεις με αποτέλεσμα να φρενάρεται η έγκριση του έργου, ωστόσο οι αρμόδιοι φορείς όχι μόνο δεν αδειοδότησαν την εκτέλεση του έργου, αλλά παράλληλα αδιαφόρησαν να υποδείξουν οι ίδιοι πιθανή τροποποίηση της μελέτης, σε ό,τι αφορά τη θέση της γεώτρησης, που θα διευκόλυνε την υλοποίηση του έργου.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Θεσσαλίας εξάλλου υποστηρίζονταν ότι η καθυστέρηση για το υδρευτικό δίκτυο στο Στεφανοβίκειο «δεν μπορεί να χρεώνεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στο βαθμό που ο φάκελος είναι ελλιπής και από τη στιγμή που είναι γνωστό το πρόβλημα που υπάρχει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του αγρού που υπάρχει η προς αντικατάσταση γεώτρηση».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
7
=