Κάρτα δικαιούχων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-21, 11:09:31
Κάρτα δικαιούχων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Τις διαδικασίες για την έκδοση καρτών δικαιούχων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ρήγα Φεραίου ξεκίνησε η Δημοτική Αρχή, ενώ παράλληλα θα αποστείλει επιστολές και στα τοπικά σούπερ-μάρκετ ζητώντας τη συνδρομή τους για την ενίσχυση του Παντοπωλείου με τρόφιμα.

Στην πιο οργανωμένη μορφή του Κοινωνικού Παντοπωλείου το οποίο στεγάζεται στο Ριζόμυλο προχωρεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ενόψει της χειμερινής περιόδου και της ακόμη μεγαλύτερης αύξησης των αναγκών.

Ήδη από το Δήμο ξεκινά η ενημέρωση των δημοτικών κοινοτήτων μέσω της αποστολής των δικαιολογητικών, προκειμένου οι δημότες που εμπίπτουν στις προϋποθέσεις, να αποκτήσουν την κάρτα δικαιούχου. Μέσω αυτής της κάρτας ο δικαιούχος θα μπορεί να λαμβάνει τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και άλλα αγαθά μέσω του Παντοπωλείου. Τα κριτήρια που τίθενται είναι εισοδηματικά και κοινωνικά.

Μέχρι στιγμής στο Παντοπωλείο συγκεντρώνονται τρόφιμα και προσφέρονται στους δημότες, ενώ εντός του χώρου που στεγάζεται έχουν γίνει και αρκετές παρεμβάσεις.

Η Δημοτική Αρχή εκτιμά ότι στην προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων μπορούν να συμβάλλουν και τα σούπερ-μάρκετ, καθώς οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι από τις επιπτώσεις της κρίσης, τις οποίες άλλωστε τις εισπράττουν καθημερινά στις συναλλαγές τους με τους καταναλωτές.

Ο Δήμος θα ζητήσει τη συνδρομή των τοπικών επιχειρήσεων για τη στήριξη των απόρων και των φτωχών οικογενειών σε μια περίοδο που κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου τονίζεται πως όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ρήγα Φεραίου να προσκομίσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες τα εξής δικαιολογητικά:

  • Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
  • Φωτοτυπία λογαριασμού Δ.Ε.Η. ή Ο.Τ.Ε. ή Δ.Ε.Υ.Α. ή Μισθωτήριο Συμβόλαιο μέσω του οποίου θα βεβαιώνεται η διεύθυνση κατοικίας
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος και Ε9
  • Σε περίπτωση αναπηρίας, αντίγραφο ή βεβαίωση της επιτροπής που αναγράφει το ποσοστό
  • Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου υγείας

Ακόμη οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2425350211.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
2
=