Το 6ο Διεθνές Συνέδριο για το Ρήγα

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-19, 11:14:55
Το 6ο Διεθνές  Συνέδριο για το Ρήγα

Ως ένα ιδιαίτερα πνευματικό και πολιτιστικό γεγονός που θα συμβάλλει στον εμπλουτισμό της επιστημονικής γνώσης για την ιστορία του Βελεστίνου, αλλά και τη δράση του Ρήγα Βελεστινλή, χαρακτηρίζεται από το Δήμο Ρήγα Φεραίου το 6ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας» που θα πραγματοποιηθεί στο Βελεστίνο στο διάστημα 4-7 Οκτωβρίου παρουσία πολλών επιστημόνων και προσκεκλημένων εντός και εκτός Ελλάδας.

Το συνέδριο, όπου θα μελετηθούν θέματα αρχαιολογίας ιστορίας και λαογραφίας, διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα με τη συνδρομή του Ρήγα Φεραίου, της ΙΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αδελφών Δεληγεώργη, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Για το σημαντικό αυτό γεγονός συναντήθηκαν η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου με τον πρόεδρο της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα, παιδίατρο και διδάκτορα Ιστορίας της Ιατρικής κ. Δημήτρη Καραμπερόπουλο, την προϊσταμένη της ΙΓ’ Εφορείας κ. Ιντζεσίλογλου, τον Αντιδήμαρχο κ. Χρισταντώνη και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου κ. Μπατακόγια, όπου συζητήθηκαν κυρίως οργανωτικά ζητήματα.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
1
=