ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σύστημα παρακολούθησης στα οχήματα

σύστημα-παρακολούθησης-στα-οχήματα-185009


Υπεγράφη η σύμβαση από το Δήμο Ρήγα Φεραίου

Σύμβαση με εταιρεία για την προμήθεια του συστήματος παρακολούθησης και διαχείρισης μέσω GPS για το στόλο των οχημάτων που διατηρεί στην Καθαριότητα, στις Τεχνικές Υπηρεσίες και την οδοποιία, υπέγραψε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε μια προσπάθεια βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών που προσφέρονται στους δημότες και τη μείωση του κόστους τους.

Το σύστημα είχε εφαρμοστεί πιλοτικά σε κάποια οχήματα του Δήμου, ενώ τα θετικά αποτελέσματα που προέκυψαν οδήγησαν τη Δημοτική Αρχή στην επέκτασή του και στα υπόλοιπα οχήματα. Παρόμοιο σύστημα αρχίζουν και εφαρμόζουν πλέον και άλλοι Δήμοι.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου διαθέτει αυτή τη στιγμή γύρω στα 30 οχήματα, εκ των οποίων τα περισσότερα απασχολούνται στον τομέα της καθαριότητας, αλλά υπάρχουν και εκσκαπτικά μηχανήματα καθώς και γκρέιντερ. Παράλληλα από το Δήμο έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες οργάνωσης Γραφείου Κίνησης.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εργαλείο με στόχο τον εντοπισμό και την παρακολούθηση της κίνησης των οχημάτων η οποία θα γίνεται από ένα συγκεκριμένο χώρο. Με το σύστημα αυτό θα μπορεί να ελέγχονται οι κινήσεις των οχημάτων, τις αποστάσεις που διανύουν, την καταγραφή των χρόνων από τις στάσεις και τις σταθμεύσεις τους, την περισυλλογή των απορριμμάτων, αλλά και των υπόλοιπων εργασιών.

«Στόχος μας – σημείωσε η Δήμαρχος – είναι αφενός να μειώσουμε το κόστος της λειτουργίας, αφετέρου να αυξήσουμε το επίπεδο της αποτελεσματικότητας και να παρεμβαίνουμε, οπουδήποτε υπάρχει καθυστέρηση ή πρόβλημα.

Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής και των ποσοτήτων σε καύσιμα που εφοδιάζονται τα οχήματα για να επιτελέσουν το έργο τους. Το σύστημα θα αρχίζει να εφαρμόζεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ήδη η συσκευή έχει τοποθετηθεί πιλοτικά, ενώ σύντομα θα επεκταθεί στο σύνολο των οχημάτων. Το πρόγραμμα θα λειτουργεί μέσω μιας κεντρικής ιστοσελίδας του ίντερνετ που θα βρίσκεται στο Δήμο και από εκεί θα δίνεται η δυνατότητα εντοπισμού ανά πάσα ώρα του κάθε οχήματος μέσω της παροχής διαφόρων πληροφοριών και οδηγιών.

Οι διαδικασίες προσβλέπουν στην εγκατάσταση τηλεματικού εξοπλισμού και λογισμικού. Σημειώνεται ότι στο εξωτερικό η εφαρμογή τέτοιων λογισμικών προγραμμάτων είναι μια δεδομένη κατάσταση που έχουν υιοθετήσει οι Δήμοι, ενώ πλέον επεκτείνεται και στην Ελλάδα λόγω των ωφελειών που προσφέρει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου