Ρήγας Φεραίος: GPS στα οχήματα που δήμου

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-16, 12:59:27
Ρήγας Φεραίος: GPS στα οχήματα που δήμου

Σύμβαση με εταιρεία για την προμήθεια του συστήματος παρακολούθησης και διαχείρισης μέσω GPS για το στόλο των οχημάτων που διατηρεί, υπέγραψε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε μια προσπάθεια βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών που προσφέρονται στους δημότες και τη μείωση του κόστους τους.

Το σύστημα είχε εφαρμοστεί πιλοτικά σε κάποια οχήματα του Δήμου, ενώ τα θετικά αποτελέσματα που προέκυψαν, οδήγησαν τη Δημοτική Αρχή στην επέκτασή του και στα υπόλοιπα οχήματα. Παρόμοιο σύστημα αρχίζουν και εφαρμόζουν πλέον και άλλοι Δήμοι.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου διαθέτει αυτή τη στιγμή γύρω στα 30 οχήματα, εκ των οποίων τα περισσότερα απασχολούνται στον τομέα της καθαριότητας, αλλά υπάρχουν και εκσκαπτικά μηχανήματα καθώς και γκρέιντερ. Παράλληλα από το Δήμο έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες οργάνωσης Γραφείου Κίνησης.

 

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εργαλείο με στόχο τον εντοπισμό και την παρακολούθηση της κίνησης των οχημάτων η οποία θα γίνεται από ένα συγκεκριμένο χώρο.

Με το σύστημα αυτό θα μπορούμε να βλέπουμε τις κινήσεις των οχημάτων, τις αποστάσεις που διανύουν, την καταγραφή των χρόνων από τις στάσεις και τις σταθμεύσεις τους, την περισυλλογή των απορριμμάτων, αλλά και των υπόλοιπων εργασιών.

Στόχος μας είναι αφενός να μειώσουμε το κόστος της λειτουργίας, αφετέρου να αυξήσουμε το επίπεδο της αποτελεσματικότητας και να παρεμβαίνουμε, οπουδήποτε υπάρχει καθυστέρηση ή πρόβλημα.

Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής και των ποσοτήτων σε καύσιμα που εφοδιάζονται τα οχήματα για να επιτελέσουν το έργο τους. Το σύστημα θα αρχίζει να εφαρμόζεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
7
=