Αναβαθμίζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Βελεστίνο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-15, 22:08:28
Αναβαθμίζεται η Δημοτική  Βιβλιοθήκη στο Βελεστίνο

Συνεργασία Δήμου Ρήγα Φεραίου - Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα προχωρήσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με στόχο την αναβάθμιση της Δημοτικής και της Σχολικής Βιβλιοθήκης του Γυμνασίου - Λυκείου Βελεστίνου, όπου οι τίτλοι αγγίζουν περίπου τους 10.000.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Βελεστίνου της Δημάρχου κ. Ελένης Λαΐτσου με τον υπεύθυνο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιάννη Κλαψόπουλο, όπου συζήτησαν το θέμα της συνδρομής που μπορεί να παράσχει το τοπικό Ακαδημαϊκό Ίδρυμα στην αναδιαμόρφωση της Βιβλιοθήκης.

Παράλληλα επισκέφθηκαν τους χώρους των δύο βιβλιοθηκών.
Στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής εντάσσεται η μεταστέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο 1ο Δημοτικό Βελεστίνου και η αξιοποίηση της Σχολικής Βιβλιοθήκης του Γυμνασίου - Λυκείου Βελεστίνου. Εξάλλου παλιότερα το Πανεπιστήμιο είχε το συντονισμό των σχολικών βιβλιοθηκών.

Από την πλευρά του ο κ. Κλαψόπουλος εξέφρασε τη διάθεση του Πανεπιστημίου να στηρίξει το εγχείρημα της αναβάθμισης της Βιβλιοθήκης, συμβάλλοντας με την τεχνογνωσία που υπάρχει στη διαμόρφωση του χώρου, αλλά και του εξοπλισμού.

Η κ. Λαΐτσου ανέφερε ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη αποτελεί σημείο αναφοράς για τον εμπλουτισμό των γνώσεων και την πνευματική τόνωση των δημοτών.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
8
=