Επιχείρηση απελευθέρωσης πελαργών

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-13, 15:35:42
Επιχείρηση απελευθέρωσης πελαργών

Επιχείρηση απελευθέρωσης δύο πελαργών ολοκληρώθηκε χθες το πρωί με επιτυχία στο Ριζόμυλο από συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ/Περιοχή Βόλου. Πιο συγκεκριμένα, ένας μικρός πελαργός είχε εγκλωβιστεί στη φωλιά του, που βρισκόταν πάνω σε στύλο της ΔΕΗ. Το συγκινητικό της ιστορίας είναι ότι η μητέρα του πελαργού στην προσπάθεια της να βοηθήσει το τραυματισμένο πουλί να μην πεθάνει από ασιτία, παρέμεινε μαζί του στη φωλιά και δεν ακολούθησε, στις αρχές του μήνα τα άλλα πουλιά που μετανάστευσαν.

Το γεγονός αντιλήφθηκε χθες μια κάτοικος του Ριζόπουλου, η οποία ενημέρωσε άμεσα τον Φιλοζωικό Σύλλογο Βόλου «Κόσμος και Φύση», προκειμένου να παρέμβουν με σκοπό να γίνει η απελευθέρωση των δύο πελαργών.

Στη συνέχεια ο Φιλοζωικός Σύλλογος Βόλου ενημέρωσε το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Βόλου όπου με ειδικό όχημα προέβη με επιτυχία στον απεγκλωβισμό τους.

Μετά τον απεγκλωβισμό του πελαργού, του οποίου το πόδι είχε μπλεχτεί σε σχοινιά και κλαδιά της φωλιάς, δόθηκαν στο πτηνό οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΚΤΕΛ Βόλου, όπου ταξίδευσε προς την Αθήνα και το κέντρο περίθαλψης ΑΝΙΜΑ.

Στην προσπάθεια διάσωσης συμμετείχε μέλος φιλοζωϊκού σωματείου, μέσω του οποίου ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία και που ανέλαβε την αποστολή του τραυματισμένου πτηνού στο κέντρο περίθαλψης πτηνών ΑΝΙΜΑ.

Χαρακτηριστικά σχετικά με την επιχείρηση απεγκλωβισμού του πελαργού η κ. Φλωρίκα Τσιρογιάννη, πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου τόνισε: «Για αυτήν την προσπάθεια υπερευχαριστούμε την ΔΕΗ για την άμεση κινητοποίηση και την προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο. Το συνεργείο για την ανθρωπιά τους την ευαισθησία τους. Μην νομίζετε πως είναι εύκολο να πιάσεις ένα τέτοιο πουλί. Οι ίδιοι το ξέρουν καλά αυτό, πελαργοί τους έχουν τσιμπήσει αρκετές φορές στο παρελθόν. Παράλληλα θέλω να ευχαριστήσω το ίδιο το ΚΤΕΛ, γιατί κάθε λίγο και λιγάκι γίνεται ο αποδέκτης της μεταφοράς τέτοιων περιστατικών χωρίς χρηματικό αντίτιμο» τόνισε η κ. Τσιρογιάννη.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
7
=