Ξεκινά η διαμόρφωση στο Σπίτι του Ρήγα

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-04, 20:52:09
Ξεκινά η διαμόρφωση   στο Σπίτι του Ρήγα

Στη διαμόρφωση του Σπιτιού του Ρήγα σχεδιάζει να προχωρήσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με την Εφορεία Βυζαντινών Μνημείων και τη ΙΓ’ Εφορεία Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων, προκειμένου ο χώρος να γίνει επισκέψιμος και αντάξιος της εμβληματικής προσωπικότητας του Ρήγα. Στο πλαίσιο των δράσεων εντάσσεται και η εκπόνηση μελέτης.

Επίσκεψη στο χώρο που βρίσκεται το Σπίτι του Ρήγα, στο δρόμο προς το Μοναστήρι της Παναγίας, πραγματοποιήθηκε χθες με την παρουσία της Δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Ελένης Λαΐτσου, του Αντιδημάρχου κ. Κουντούρη, της προϊσταμένης της ΙΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Αργυρούλας Ιντζεσίλογλου, της προϊσταμένης της Εφορείας Βυζαντινών Μνημείων κ. Σδρόλια και μηχανικών του Δήμου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή ο χώρος του Σπιτιού του Ρήγα είναι περιφραγμένος από μια λιθόκτιστη κατασκευή, ενώ εντός του χώρου υπάρχουν πεύκα, η προτομή του Ρήγα, αλλά και ένα πηγάδι.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που μπορούν να γίνουν, εξετάζεται η σήμανση, δηλαδή η τοποθέτηση ενημερωτικού υλικού, η βελτίωση της πρόσβασης, ο φωτισμός, η υλοποίηση έργων εξυπηρέτησης επισκεπτών, αλλά ενδεχομένως και κάποιες δοκιμαστικές ανασκαφικές τομές, στο πλαίσιο του εντοπισμού των ερειπίων του Σπιτιού του Ρήγα.

Ο Δήμος προγραμματίζει να δημιουργήσει υποδομές, ώστε να μπορούν να τον επισκέπτονται μαθητές τουρίστες και όποιοι άλλοι επισκέπτες θέλουν για αυτό και λαμβάνοντας τις προτάσεις από τη ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και την Εφορεία Βυζαντινών Μνημείων, θα προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης για να γίνει πιο συγκεκριμένο το πλαίσιο των δράσεων. Παράλληλα με το Σπίτι του Ρήγα προωθείται εξάλλου και το Κέντρο Πολιτισμού, όπου ένα μεγάλο μέρος του θα είναι αφιερωμένο στον Ρήγα Βελεστινλή.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
1
=