Διεθνές συνέδριο για τον Ρήγα στο Βελεστίνο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-31, 11:51:34
Διεθνές συνέδριο για   τον Ρήγα στο Βελεστίνο

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η προετοιμασία του ΣΤ΄ Διεθνούς Συνεδρίου «Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας», που θα λάβει χώρα στη γενέτειρα του επαναστάτη Ρήγα, το Βελεστίνο, κατά το τετραήμερο 4-7 Οκτωβρίου. Ήδη τυπώνεται το πρόγραμμα, το οποίο σύντομα θα αποσταλεί στους Συνέδρους, στα Πανεπιστήμια και επιστημονικούς φορείς καθώς και στα Μέσα Ενημέρωσης.

Η συμμετοχή των επιστημόνων στο ΣΤ΄ Διεθνές Συνέδριο είναι μεγάλη και με πολύ ενδιαφέροντα θέματα στις τρεις ενότητές του.

Συνολικά 94 επιστήμονες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό (Ρωσία Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Πολωνία, Γαλλία., Αγγλία και Κύπρο) θα παρουσιάσουν κατά το τετραήμερο τις ανακοινώσεις τους για τον Ρήγα Βελεστινλή και τον χώρο της γενέτειράς του. Αυτές κατανέμονται αναλυτικότερα ως εξής: 16 για τις αρχαίες Φερές, 23 για το Βελεστίνο και 55 για τον Ρήγα.

Στο χώρο του ΣΤ΄ Διεθνούς Συνεδρίου θα υπάρχει και Έκθεση βιβλίων και εντύπων για τον Ρήγα, που εκδόθηκαν στο διάβα των δύο αιώνων.

Το ΣΤ΄ Διεθνές Συνέδριο συν-διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα, το Δήμο Ρήγα Φεραίου, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αδελφών Δεληγεώργη και την ΙΓ΄ Εφορεία Προϊστ. και Κλασικών Αρχαιοτήτων Βόλου.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
1
=