ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Νέος εξοπλισμός στα ειδικά σχολεία του Δήμου Ρήγα Φεραίου

νέος-εξοπλισμός-στα-ειδικά-σχολεία-το-202694

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια για το Δ. Ρήγα Φεραίου

Νέο εξοπλισμό προμηθεύονται τα Ειδικά Σχολεία του Δήμου Ρήγα Φεραίου, καθώς εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η συμβασιοποίηση στο ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) ΓΙΑ ΑμεΑ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 20.367,03 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στόχος είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές στα Ειδικά Σχολεία του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ώστε να λειτουργήσουν σωστά και να εκπληρώσουν το βασικό σκοπό τους, δηλαδή την επανένταξη των παιδιών με ειδικές ικανότητες στο εκπαιδευτικό σύστημα και την προετοιμασία τους για την ισότιμη ενσωμάτωση τους στο κοινωνικό σύνολο».

Ειδικότερα, σ΄ αυτή τη φάση, εγκρίθηκε από την Περιφέρεια η συμβασιοποίηση μέρους του όλου έργου, δηλαδή η προμήθεια επίπλων (πακέτο Β), εξοπλισμού φυσιοθεραπείας (πακέτο Γ), εξοπλισμού γυμναστικής αθλοπαιδιών ψυχοκινητικής αγωγής (πακέτο Δ) καθώς και λοιπού εξοπλισμού (πακέτο Ε) για να καλυφθούν οι ανάγκες σε παιδαγωγικό υλικό καθώς και σε ειδικών τεχνικών προδιαγραφών εξοπλισμό για το Τμήμα Ένταξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κάρλας – Ριζομύλου συνολικού ποσού 5.825,77 ευρώ.

Το υπόλοιπο αντικείμενο του όλου έργου που αφορά στην προμήθεια υπολογιστών, μηχανών γραφείου και συσκευών ήχου – εικόνας (πακέτο Α), βρίσκεται σε εξέλιξη ανάδειξης αναδόχων.

Μετά την παραπάνω έγκριση, ουσιαστικά ξεκινούν από το Δήμο οι διαδικασίες για την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης και την υλοποίηση του έργου, που εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Δεκέμβριο 2011 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου