ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ξεκινά το παζάρι στο Δήμο Ρήγα Φεραίου στις 7 Σεπτεμβρίου

ξεκινά-το-παζάρι-στο-δήμο-ρήγα-φεραίου-203112

Αναμένεται και φέτος να προσελκύσει πλήθος κόσμου

Στο διάστημα από τις 7 μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το παζάρι στο Βελεστίνο το οποίο και φέτος αναμένεται να προσελκύσει πολύ κόσμο από το Δήμο Ρήγα Φεραίου και τις γειτονικές περιοχές. Το θέμα της εμποροπανήγυρης θα συζητηθεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Το παζάρι στο Βελεστίνο αποτελεί θεσμό για την περιοχή το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Μάλιστα με τη φετινή εμποροπανήγυρη θα κλείσουν και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου ενόψει του φθινοπώρου.

Το παζάρι θα περιλαμβάνει λούνα παρκ, ενώ τους πάγκους τους θα στήσουν και οι διάφοροι μικροπωλητές με είδη ένδυσης, υπόδησης, αλλά και παιχνίδια. Για πέντε και πλέον ημέρες στον πεζόδρομο του Βελεστίνου αναμένεται να δημιουργηθεί μια όμορφη ατμόσφαιρα, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να διασκεδάσουν και να δοκιμάσουν διάφορα εδέσματα.

Η εμποροπανήγυρη παράλληλα αποτελεί και μια ένεση για την τοπική οικονομία, ενώ πολλοί που διαμένουν σε άλλα μέρη, έχουν συνδυάσει την ολιγοήμερη επιστροφή στον τόπο καταγωγής τους με το χρονικό διάστημα που γίνεται το παζάρι.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως έχουν ξεκινήσει τις διεργασίες για την πραγματοποίηση του παζαριού στο Βελεστίνο το οποίο φέτος θα διεξαχθεί στο διάστημα 7-12 Σεπτεμβρίου στο χώρο του πεζόδρομου, όπως γίνεται άλλωστε κάθε χρόνο.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα θα συζητηθούν τα διαδικαστικά θέματα που αφορούν το παζάρι, ώστε να είμαστε έτοιμοι. «Στόχος μας -ανέφερε η Δήμαρχος- είναι και φέτος να διοργανώσουμε μια εμποροπανήγυρη που θα καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών για διασκέδαση και κοινωνική συναναστροφή.

Μάλιστα υπάρχει και το περυσινό πετυχημένο παράδειγμα της διοργάνωσης του παζαριού το οποίο αποτέλεσε μαγνήτη για χιλιάδες επισκέπτες».

Εκτός από το παζάρι θα πραγματοποιηθεί στο Βελεστίνο και ζωοπάζαρο στο διάστημα από 7-9 Σεπτεμβρίου το οποίο έχει αναβιώσει από πέρυσι στην περιοχή σε χώρο που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης (περιοχή παλαιών Σφαγείων).

Στο μεταξύ με επιτυχία πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αφήγησης, όπου χθες και προχθές το επίκεντρο ήταν οι κοινότητες των Μικρασιατών. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, ενώ μέσα από τις αφηγήσεις ζωντάνεψαν αναμνήσεις από τις προγονικές ρίζες στη Μικρασία.

Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου η κοινότητα των Μικρασιατών έχει χρόνια παράδοση με ενεργό ρόλο στα πολιτιστικά, κοινωνικά και οικονομικά δρώμενα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου