Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-21, 20:28:26
Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων

Ενέργειες για τη λειτουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) έχει ξεκινήσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στο πλαίσιο της ουσιαστικότερης ενίσχυσης των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας καθώς και του συγγενικού τους περιβάλλοντος.

Από τη Δημοτική Αρχή αναζητούνται ήδη οι πηγές χρηματοδότησης του εγχειρήματος, ενώ εξετάζονται και διάφοροι χώροι δημοτικών διαμερισμάτων που θα μπορούσε να στεγαστεί η συγκεκριμένη δομή. Στο Δήμο λειτουργούν ήδη ΚΑΠΗ, ωστόσο εκτιμάται ότι με το ΚΗΦΗ αποκτάται μια πιο οργανωμένη δομή που θα αφορά στη νοσηλευτική και ψυχολογική φροντίδα των ηλικιωμένων.

Από τις υπηρεσίες του Δήμου διερευνάται η δυνατότητα χρηματοδότησης του εγχειρήματος μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων κυρίως για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών και της μισθοδοσίας του προσωπικού.

Βασικός σκοπός των ΚΗΦΗ είναι να παραμένουν τα ηλικιωμένα άτομα στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, έτσι ώστε να υπάρχει διατήρηση της συνοχής της οικογένειας. Επίσης επιδιώκεται εναρμόνιση της οικογενειακής και εργασιακής ζωής των μελών της οικογένειας με το ηλικιωμένο άτομο, η αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και κοινωνικού αποκλεισμού και τέλος η υποστήριξη ώστε να διατηρήσουν την αυτονομία τους, την κοινωνική συμμετοχή και το κοινωνικό τους περιβάλλον.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται στα ΚΗΦΗ είναι μεταξύ άλλων οι εξής: Νοσηλευτική φροντίδα, Φροντίδα για την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης, Ατομική υγιεινή, Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, Προγράμματα ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Όπως τόνισε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου «στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια δομή που θα απαρτίζεται από εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο θα προσφέρει καθημερινά τις υπηρεσίες του στους ηλικιωμένους, προκειμένου οι τελευταίοι να περνούν δημιουργικά το χρόνο τους στο χώρο αυτό, προτού επιστρέψουν στο σπίτι τους. Παράλληλα συνδράμουμε και στους συγγενείς των ηλικιωμένων οι οποίοι μπορούν να εκπληρώσουν τις εργασιακές ή άλλες υποχρεώσεις τους πιο ήρεμα και άνετα, γνωρίζοντας ότι ο ηλικιωμένος θα παραμένει σε ένα προστατευόμενο χώρο, όπως είναι το ΚΗΦΗ. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουμε στην εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, ενώ εμπλουτίζουμε το δίκτυο κοινωνικών δομών στο Δήμο μας μέσα από την παροχή δωρεάν υπηρεσιών».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
9
=