Εργα που δημοπρατήθηκαν και άλλα που δεν προωθήθηκαν

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-20, 11:44:28
Εργα που δημοπρατήθηκαν  και άλλα που δεν προωθήθηκαν

Είναι σημαντικά τα έργα, που άλλα δημοπρατήθηκαν και άλλα βρίσκονται στο στάδιο δημοπράτησης για το Δήμο Ρήγα Φεραίου, ενώ άλλα παρ’ ότι αναγκαία, δεν προωθήθηκαν και παραμένουν ανοιχτά, τονίζει ο κ. Βασίλης Καραμπερόπουλος.

Από τα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, το οποίο δημοπρατήθηκε και θα αρχίσει η εκτέλεση ίσως την επόμενη εβδομάδα, είναι η ανάπλαση της πλατείας Εθνικής αντίστασης (Ωρολογίου) με πίστωση 313.000 ευρώ.

Στον προγραμματισμό των έργων με πιστώσεις ΕΣΠΑ περιλαμβάνονται: η ανάδειξη των αρχαιοτήτων στο χώρο της Υπηρεσίας Κρήνης με πίστωση ευρώ 450.000, κατασκευή στεγάστρων και ανάδειξη μνημείων στον αρχαιολογικό χώρο της Χλόης «θολωτοί τάφοι» με πίστωση 550.000 ευρώ, η κατασκευή μόνιμων στεγάστρων στον αρχαιολογικό χώρο Αερινού «θολωτοί τάφοι» με πίστωση επίσης 550.000 ευρώ, συντήρηση και αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καναλίων προϋπολογισμού δαπάνης 592.000 ευρώ.

Ο ναός είναι κηρυγμένο μνημείο και χρονολογείται από τα τέλη του 12ου ή αρχές του 13ου αιώνα. Είναι από τα πλέον σημαντικά κτίσματα της Μαγνησίας και γίνεται ύστερα από παρέμβαση της αρχαιολογικής υπηρεσίας με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Οσον αφορά το χώρο της Υπηρεσίας Κρήνης, θα γίνουν δραστικές παρεμβάσεις για ανάδειξη του μνημείου ώστε αυτό να καταστεί επισκέψιμο και θα συνδεθεί το μνημείο με τα υπόλοιπα μνημεία του αρχαιολογικού- Ιστορικού Πάρκο Φερών.

Από τη δημοτική αρχή προωθείται επίσης και σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις το έργο «Μουσείο του Ρήγα» με προϋπολογισμό δαπάνης 635.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ και στο οποίο «μουσείο του Ρήγα» θα στεγασθεί και βιβλιοθήκη του Ρήγα. Το υπό ανέγερση κέντρο πολιτισμού θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς για την πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου Ρήγα Φερών, ενώ θα είναι και ο κατεξοχήν χώρος αφιερωμένος στον Ρήγα Βελεστινλή και το ανεκτίμητο έργο του.

Από το πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής» έχει εγκριθεί πίστωση 30.000.000 ευρώ για κατασκευή «δικτύου άρδευσης λίμνης Κάρλας» με αβέβαιη την ημερομηνία εκτέλεσης του έργου, παρ’ ότι σημαντικό για την εισοδηματική ενίσχυση των κατοίκων της περιοχής και την ανάπτυξη του χώρου. Επίσης από τον Δήμο προωθείται η δημιουργία «Κέντρου Δημιουργικής Απασχολήσεως Παιδιών (ΚΔΑΠ) που θα βοηθήσει τα παιδιά στην κοινωνική και μαθησιακή τους εξέλιξη.

Παραμένουν ανοιχτά

Από τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά και χρειάζονται περαιτέρω προώθησης, είναι κατά προτεραιότητα παντός άλλου η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου και στη συνέχεια η άμεση λειτουργία του για να σταματήσει η βρωμιά με τους 1.000 και πλέον βόθρους.

Επίσης η άμεση εκπόνηση μελετών για αποχετευτικά δίκτυα σε Στεφανοβίκειο, Ριζόμυλο και Άγιο Γεώργιο Φερών. Επίσης χρειάζεται να γίνουν:

- το μουσείο γεωργικών εργαλείων για τη στέγαση του οποίου έχει εξευρεθεί ο χώρος

- η κατασκευή διδακτηρίου για τη στέγαση του ΕΠΑΛ

- η άμεση έναρξη κατασκευής της πομόνας και του υδρευτικού δικτύου για την υδροδότηση του Στεφανοβικείου

- η ίδρυση γηροκομείου

- η αξιοποίηση του πολιτιστικού κέντρου Αερινού

- η επανεγκατάσταση στο Βελεστίνο των καταργηθέντων παραρτήματος ΙΚΑ και γραφείου Ο.Τ.Ε.

- η αξιοποίηση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αυτά και πολλά ακόμη είναι τα έργα που περιμένουν να προωθηθούν, εντασσόμενα σε προγράμματα…..

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
2
=