Παράταση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-13, 11:37:43
Παράταση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Μέχρι και τις 7 Οκτωβρίου του θα μπορούν οι οφειλέτες να υποβάλλουν αίτηση στο Δήμο Ρήγα Φεραίου για να ενταχθούν σε κάποιο καθεστώς ρύθμισης των οφειλών τους. Μετά την κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ανακοίνωσε τη ρύθμιση οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τις 29-2-2012.

Πιο αναλυτικά, στη ρύθμιση υπάγονται υποχρεωτικά όλες οι οφειλές ή δόσεις οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), έως τις 29-2-2012, εφόσον το σύνολο των βασικών οφειλών δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ, όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα, και τις 75.000 ευρώ, όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα.

Στην ίδια ρύθμιση υπάγονται, μόνο αν ζητηθεί από τον οφειλέτη: οι οφειλές που τελούν σε αναστολή είσπραξης, οι οφειλές που έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής κατά τις διατάξεις των άρθρων 13-21 του ν.2648/1998 (Α’ 238), καθώς και οι οφειλές που έχουν υπαχθεί σε άλλη ρύθμιση, των οποίων οι όροι τηρούνται κατά την υποβολή του αιτήματος.

Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις, ενώ όταν ο αριθμός των δόσεων υπερβαίνει τις 24, το αίτημα εξετάζεται από τον οικείο Δήμαρχο ή τον οριζόμενο από αυτόν Αντιδήμαρχο, μετά από πρόταση του προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, που αποφαίνονται σχετικά με την αδυναμία του υπόχρεου για πληρωμή σε συντομότερο χρόνο, με επισημείωση επί της υποβληθείσας αίτησης, ανάλογα με τη φορολογική εικόνα και τη φοροδοτική ικανότητα του υπόχρεου, βάσει δικαιολογητικών που προσκομίζει ο οφειλέτης.

Η εφάπαξ εξόφληση ή η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη. Το συνολικό ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 100 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τμήμα εσόδων του Δήμου (Υπεύθυνοι Επικοινωνίας: Σωτηρία Τσελεπίδη, τηλ.2425350218 και Απόστολος Πρίντζος, τηλ. 2425350216).

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
9
=