ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ολοκληρώνεται ο καθαρισμός των δεξαμενών από τη ΔΕΥΑΡΦ

ολοκληρώνεται-ο-καθαρισμός-των-δεξαμ-281003

Στον καθαρισμό των δεξαμενών στο πλαίσιο της προάσπισης της ποιότητας του πόσιμου νερού, προχώρησε πριν λίγες ημέρες η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ρήγα Φεραίου (ΔΕΥΑΡΦ), ενώ παράλληλα προχωρούν και τα υπόλοιπα ζητήματα που σχετίζονται με την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου.

Συνάντηση στα γραφεία της ΔΕΥΑΡΦ στο Βελεστίνο πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία του προέδρου κ. Μαργαριτόπουλου και της Δημάρχου κ. Ελένης Λαΐτσου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα, όπως ο καθαρισμός των δεξαμενών, η προμήθεια των υδρομετρητών, η εσωτερική οργάνωση της υπηρεσίας, η πορεία των εσόδων, η δημοπράτηση του αποχετευτικού δικτύου στις περιοχές του Ριζομύλου, Στεφανοβικείου, Αγ. Γεωργίου και η ολοκλήρωση και επέκταση του αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή του Βελεστίνου.

Η κ. Λαΐτσου τόνισε πως «εδώ και μερικούς μήνες, από τον Ιανουάριο 2012 που συστάθηκε η ΔΕΥΑΡΦ έχει ανασυγκροτηθεί λειτουργικά και οργανικά και είναι σε θέση να προωθεί τα ζητήματα καθημερινότητας, συμβάλλοντας στην προάσπιση της δημόσιας υγιεινής και του φυσικού περιβάλλοντος. Η υπηρεσία διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα έργων και παρεμβάσεων με το κυριότερο να είναι η δημιουργία ενός νέου δικτύου αποχέτευσης στις περιοχές του Ριζομύλου, του Στεφανοβικείου και του Αγ. Γεωργίου. Ήδη μας έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση των έργων προϋπολογισμού περίπου 9.000.000 ευρώ μέσω του προγράμματος ΕΠΠΕΡΑΑ και αυτή την περίοδο ετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης. Για το Δήμο μας είναι πολύ σημαντικό το συγκεκριμένο έργο, αφού θα αναβαθμίσει περιβαλλοντικά την περιοχή καθώς και την καθημερινότητα των δημοτών».

Στη χθεσινή συνάντηση τονίστηκε ακόμη πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν ολοκληρωθεί και οι υπόλοιπες εργασίες στο αποχετευτικό δίκτυο του Βελεστίνου, προκειμένου να «κουμπώσει» με το βιολογικό καθαρισμό του Βόλου και να ξεκινήσει να λειτουργεί. Θα πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη που θα ωφελήσει πολλαπλά την περιοχή. Μάλιστα από τη ΔΕΥΑΡΦ έχει προβλεφθεί να υπάρξει και τεχνικός έλεγχος του δικτύου για την αποτελεσματικότητά του.

Ακόμη δύο θέματα που συζητήθηκαν, αφορούσαν αφενός την προμήθεια των νέων υδρομετρητών, όπου οι διαδικασίες για το διαγωνισμό ολοκληρώθηκαν αφετέρου για τον καθαρισμό των δεξαμενών του Δήμου.

Η κ. Λαΐτσου ανέφερε πως συνεργεία της ΔΕΥΑΡΦ προχώρησαν στον καθαρισμό των δεξαμενών, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα του νερού. Πρόκειται για μια διαδικασία που υλοποιείται κάθε χρόνο, ιδιαίτερα τώρα που αρχίζει η καλοκαιρινή περίοδος.

Στο μεταξύ στο σεμινάριο των αιρετών γυναικών για την Περιφέρεια Θεσσαλίας που εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των

γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε περιφερειακό και

τοπικό επίπεδο» συμμετείχε χθες η κ. Λαΐτσου. Το σεμινάριο διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου