ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Πέθανε περιμένοντας ασθενοφόρο» – Κενή πάλι η βάρδια στο ΚΥ Βελεστίνου

πέθανε-περιμένοντας-ασθενοφόρο-κ-871002

Για μία ακόμη φορά η πρωινή βάρδια του ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου χθες ήταν κενή. Όταν έγινε κλήση από τα Κανάλια για τη μεταφορά ενός 94χρονου που είχε καταρρεύσει στο σπίτι του, οι συγγενείς του παραπέμφθηκαν στο ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το μέλος του τοπικού συμβουλίου Καναλίων Δημήτρης Τσούκας επώνυμα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αρχικά από το τηλεφωνικό κέντρο η υπάλληλος φέρεται να επισήμανε ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο, διότι δύο οχήματα βρίσκονται καθ’ οδόν για Λάρισα σε επείγουσες διακομιδές. Τελικά ασθενοφόρο μετέβη στο χωριό μετά από 45 λεπτά, όμως ο 94χρονος είχε ήδη εκπνεύσει. Οι πληροφορίες λένε ότι από τη στιγμή που κατέρρευσε δεν είχε σφυγμό.

«Πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο. Δεν είναι δυνατόν από το ΕΚΑΒ να μας λένε ότι ενημερώθηκαν από τον φαρμακοποιό του χωριού ότι δεν αναπνέει και έτσι έκριναν ότι πρέπει να δοθεί βαρύτητα αλλού. Μπορεί να ήταν 94 χρόνων, αλλά ήταν ένας αξιαγάπητος άνθρωπος. Για μία ακόμη φορά κενή η βάρδια και στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου. Εκείνοι που ζούνε στα χωριά είναι άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας;», αναρωτήθηκε ξεσπώντας ο κ. Τσούκας.

Ο 94χρονος που απεβίωσε ήταν ο Βασίλης Αναστασίου. Ενας άνθρωπος που αποτελούσε «ζωντανή» ιστορία για το χωριό των Καναλίων. Ήταν ισόβιος πρόεδρος του συλλόγου των Αλιέων της Κάρλας. Είχε συνδέσει τη ζωή του με τη λίμνη από μικρό παιδί, όταν ακόμη ο ταμιευτήρας ήταν λίμνη και έθρεφε εκατοντάδες οικογένειες της περιοχής, όπως και τη δική του. Αγαπούσε ιδιαίτερα το χωριό του, ενώ ήταν και μεγάλος καλλιτέχνης. Είχε αποτυπώσει στον χαλκό και το ξύλο, τις ψάθινες καλύβες που είχαν οι ψαράδες στην περιοχή της Κάρλας, ενώ έργα του κοσμούν το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας.

Η κηδεία του αειθαλούς 94χρονου που μέχρι το τέλος της ζωής του, νοιαζόταν και προσέφερε στους συγχωριανούς του, θα γίνει σήμερα, Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου, στη 1 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καναλίων.

Μόνιμο «αγκάθι» οι ελλείψεις οδηγών

Οι ακάλυπτες βάρδιες ασθενοφόρων σε Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας είναι μόνιμο «αγκάθι» στη λειτουργία τους.

Οπου δεν υπάρχει επικουρικό προσωπικό οδηγών, αφενός οι βάρδιες να μην καλύπτονται όλο το 24ωρο και αφετέρου να επιστρατεύεται το ΕΚΑΒ για να εξυπηρετήσει έκτακτα περιστατικά.

Με βάση το οργανόγραμμα, σε καθένα από τα Κέντρα Υγείας στη Μαγνησίας θα έπρεπε να απασχολούνται τουλάχιστον έξι οδηγοί ασθενοφόρων, ώστε να καλύπτονται οι δομές όλο το 24ωρο.

Ειδικότερα, στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου το οποίο έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, μετά από τραγικά περιστατικά με την απώλεια ανθρώπινων ζωών, από τις έξι οργανικές θέσεις μόνιμων οδηγών ασθενοφόρων σήμερα υπηρετούν μόνο δύο άτομα – οδηγοί. Οι βάρδιες όπως είναι φυσικό δεν καλύπτονται όλο το 24ωρο, με αποτέλεσμα να επιστρατεύονται πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ από τον Βόλο, όταν προκύπτουν έκτακτα περιστατικά.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου