ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πυρκαγιά …εκδηλώθηκε στο Δημαρχείο

πυρκαγιά-εκδηλώθηκε-στο-δημαρχείο-891709

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε μεγάλη άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για εξακρίβωση των δυσχερειών επέμβασης σε φωτιά σε δημόσιο κτίριο

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Τρίτη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Β’ ΒΙΠΕ άσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς στο Δημαρχείο Ρήγα Φεραίου, στον πεζόδρομο Βελεστίνου.

Στόχος ήταν η εξακρίβωση των δυσχερειών επέμβασης σε περίπτωση πυρκαγιάς σε δημόσιο κτίριο, στην προκειμένη περίπτωση στο Δημαρχείο Ρήγα Φεραίου.
Στο πλαίσιο της άσκησης συνεργάστηκαν υπάλληλοι του Δήμου Ρήγα Φεβρουαρίου (σχέδιο εκκένωσης), ο Δήμος Ρήγα Φεραίου (Γραφείο Πολιτικής Προστασίας), το ΑΤ Βελεστίνου για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, το ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες και τη μεταφορά τους με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο και ο ΔΕΔΔΗΕ για τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή επέμβαση.
Επικεφαλής στην άσκηση ήταν ο διοικητής ΠΥ Β’ ΒΙΠΕ Βόλου αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Τσίκας.

Το συνοπτικό σενάριο της άσκησης ήταν ότι στις 10.10’ ειδοποιείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία από το Δημαρχείο Ρήγα Φεραίου για πυρκαγιά στο κτίριο του Δήμου, που ξέσπασε στο λεβητοστάσιο. Επιπλέον στον πρώτο όροφο του κτιρίου είχαν εγκλωβιστεί δύο άτομα από τους καπνούς.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση και στο σημείο έσπευσαν για επέμβαση πληρώματα πυροσβεστικών οχημάτων, ακολουθώντας τη διαδρομή Β’ ΒΙΠΕ Βόλου – ΠΕΒ – επαρχιακή οδός Βόλου Βελεστίνου – Ρήγα Φεραίου – πεζόδρομος Βελεστίνου. Κατά την πορεία των οχημάτων δίνονταν από το ΚΑΕ χρήσιμες πληροφορίες στον επικεφαλής της άσκησης και ενημερώθηκε ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι υπάλληλοι στον πρώτο όροφο του κτιρίου.

Με την άφιξη των πληρωμάτων στον τόπο του συμβάντος και μετά από αναγνώριση, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν δύο εγκλωβισμένοι υπάλληλοι στον πρώτο όροφο του κτιρίου, ενώ ο χώρος είχε κατακλυστεί από καπνούς και εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον αντίστοιχο του λεβητοστασίου στο υπόγειο.

Το όχημα Π.Σ. 1529 έφτασε πρώτο στον χώρο και το πλήρωμα του οχήματος, που έφερε εξάρτηση και αναπνευστική συσκευή, έκανε ανάπτυξη εγκατάστασης χαμηλής και προέβη στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε στο κτίριο του Δήμου.

Στο σημείο έφτασε και το όχημα Π.Σ. 3925 και επιχειρήθηκε από διασώστες η προσέγγιση του πρώτου ορόφου, όπου υπήρχαν εγκλωβισμένοι υπάλληλοι με χρήση ολκωτής κλίμακας. Οι διασώστες έφεραν πλήρη ατομική εξάρτηση και κατάφεραν να εντοπίσουν τα εγκλωβισμένα άτομα. Ο ένας υπάλληλος του Δήμου, που ήταν καλά στην υγεία του, δέθηκε με ειδικό διασωστικό εξοπλισμό και κατέβηκε την κλίμακα με τη βοήθεια των διασωστών. Ο δεύτερος υπάλληλος, που δεν είχε τις αισθήσεις του λόγω εισπνοής καπνού, τοποθετήθηκε σε φορείο τύπου μπάσκετ, δέθηκε με τους ιμάντες, του τοποθετήθηκε κολάρο, κατέβηκε με ανάποδη κλίση από την κλίμακα και παρελήφθη από πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ. Η κατάσβεση στο λεβητοστάσιο έγινε με τη χρήση αφρού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου