ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στήριξη του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο Σύλλογο Γυναικών Στεφανοβικείου

στήριξη-του-δήμου-ρήγα-φεραίου-στο-σύλ-291103

Τη στήριξη των γυναικείων συλλόγων του Δήμου μέσω των τοπικών προγραμμάτων απασχόλησης σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου στο πλαίσιο της αναβάθμισης της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας των γυναικών και της δημιουργίας ευνοϊκών πεδίων ενεργοποίησης των συλλόγων που έχουν ήδη συσταθεί στην ευρύτερη αυτή περιοχή.

Προχθές Κυριακή το απόγευμα στο Στεφανοβίκειο πραγματοποιήθηκε όμορφη εκδήλωση από το νεοσύστατο Σύλλογο Γυναικών της περιοχής. Στις γυναίκες παρουσιάστηκε ντοκιμαντέρ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας που γιορτάστηκε πριν λίγες ημέρες, ενώ έγινε και συζήτηση για τον πολλαπλό ρόλο της γυναίκας στη σημερινή εποχή, αλλά και τις επιπτώσεις που δέχεται από την οικονομική κρίση.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου και η Αντιδήμαρχος κ. Α. Πρίντζου. Η Δήμαρχος συζήτησε με τα μέλη του συλλόγου για την προοπτική του ενδιαφέροντος εγχειρήματος ευχόμενη καλή επιτυχία στην σημαντική αυτή κοινωνική ενέργεια.

Η ίδια αρχικά συνεχάρη τις γυναίκες του Στεφανοβικείου για την πρωτοβουλία τους να συστήσουν το σύλλογο, αποδεικνύοντας ότι μέσα στην εποχή της κρίσης μπορούν να έχουν το ψυχικό σθένος για να δραστηριοποιηθούν.

Συμπλήρωσε δε ότι παρόμοιες ενέργειες έχουν γίνει και σε άλλες περιοχές, όπως στο Ριζόμυλο, και ότι ο Δήμος θα βρίσκεται αρωγός στις προσπάθειές τους.

Ο Σύλλογος Γυναικών Στεφανοβικείου θα στεγάζεται στον πρώτο όροφο του πρώην κτηρίου του συνεταιρισμού το οποίο ανακαινίστηκε μετά από παρέμβαση του Δήμου και παραχωρείται από τη Δημοτική Αρχή.

Μεταξύ των αρχικών δράσεων του Συλλόγου είναι και οι χειροποίητες δημιουργίες στον τομέα του κοσμήματος.

Η κ. Λαΐτσου αναφερόμενη στην εκδήλωση υπογράμμισε ότι οι γυναίκες με το πρωτοπόρο, οργανωτικό και πρακτικό πνεύμα που τις διακρίνει, μπορούν να έχουν καθοριστική παρουσία στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου συμβάλλοντας έτσι στην πρόοδό του.

.

«Θέλουμε και θα στηρίξουμε την προσπάθεια που κάνουν οι γυναίκες της περιοχής για την οικονομική και κοινωνική τους οργάνωση μέσα από συλλογικούς φορείς. Η γυναίκα της περιφέρειας έχει γνώσεις, ικανότητες, ευαισθησίες, είναι γαλουχημένη στις δυσκολίες της ζωής και έχει αποδείξει ότι τα καταφέρνει περίτρανα στον πολυσύνθετο ρόλο που καλείται να επιτελέσει. Εμείς θα σταθούμε στο πλευρό της» τόνισε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου