«Συγχωροχάρτι» από τον ιερέα Αγ. Γεωργίου Φερών

Τελευταία ενημέρωση: 2022-11-14, 11:14:09
Αποψη από τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στο χωριό του Αγίου Γεωργίου Φερών
«Συγχωροχάρτι» από τον ιερέα Αγ. Γεωργίου Φερών

Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στο ομώνυμο χωριό του δήμου Ρήγα Φεραίου ήταν χθες κατάμεστη. Οι κάτοικοι του Αγ. Γεωργίου έσπευσαν μαζικά στη Θεία Λειτουργία, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον ιερέα του χωριού.

Στάθηκαν στο πλευρό του, υποδηλώνοντας με την παρουσία τους, ότι θα πρέπει το χωριό να «γυρίσει» σελίδα, να επανέλθει η ηρεμία και ο ιερέας να παραμείνει στη θέση του.

Οι αποκαλύψεις του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τις βιαιοπραγίες σε βάρος του ιερέα από άγνωστους, με σκοπό να αποθαρρυνθεί και να αποχωρήσει από το χωριό, σε συνδυασμό με την παρότρυνση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, αλλά και τη δημόσια παρέμβαση του περιφερειακού συμβούλου Γιώργου Κίτσιου, που κατάγεται από την περιοχή, συνέβαλλαν στην εκτόνωση του αρνητικού κλίματος που υπήρχε όλες τις προηγούμενες μέρες, απόρροια των γεγονότων που προηγήθηκαν και οδήγησαν τον ιερέα να βρίσκεται ένα βήμα πριν την παραίτηση.

Αφήνοντας πίσω την πικρία -που δικαιολογημένα ένιωσε για όλα όσα προηγήθηκαν με αποκορύφωμα την επίθεση με οξύ στο αυτοκίνητό του- ο ίδιος ο ιερέας χθες στο κήρυγμά του εμφανίστηκε ενωτικός. Επεσήμανε ότι η «εκκλησία τους αγαπά όλους και έχει μάθει να συγχωρεί». Υπογράμμισε ακόμη ότι «το φάρμακο για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες είναι η συνεργασία», και κάλεσε όλους τους κατοίκους του χωριού συντεταγμένα να βρίσκονται δίπλα του, ώστε όλοι μαζί να συνεργαστούν για το καλό της περιοχής.

Επ’ αυτού, μάλιστα, επεσήμανε ότι «καλούμαστε να ξεχάσουμε τις όποιες διαφορές μας και να συνεργαστούμε» και παρότρυνε να «αγαπήσουμε όλους, να τους συγχωρήσουμε, να τους αγκαλιάσουμε να ακολουθήσουμε τον δρόμο μας ενωμένοι στον δρόμο του Θεού».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
9
=