ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Γ. Παπαδάμ: Χρέος μας η προστασία των οικονομικών του δήμου

γ-παπαδάμ-χρέος-μας-η-προστασία-των-οι-888738

Κάθετα αντίθετος με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που προτείνει η Χαλυβουργία για τις οφειλές που έχει από τέλη στον δήμο Ρήγα Φεραίου, δηλώνει ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Παπαδάμ.

Ο κ. Παπαδάμ αφήνει αιχμές σε βάρος της δημοτικής αρχής ότι δεν υπερασπίζεται τα οικονομικά του δήμου και επισημαίνει ότι στόχος πρέπει να είναι η είσπραξη και του τελευταίου ευρώ. Υπενθυμίζει επίσης ότι παλαιότερα το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει να συνεχίσει να διεκδικεί το σύνολο των οφειλών δικαστικά και αναρωτιέται τι άλλαξε τώρα, θέτοντας προ των ευθυνών τους δημοτική αρχή και μείζονα αντιπολίτευση,.

Πιο συγκεκριμένα, σε δήλωσή του, στον απόηχο της ενημερωτικής συνεδρίασης που έγινε αρχές της εβδομάδας για το συγκεκριμένο θέμα, ο Γιώργος Παπαδάμ αναφέρει:

«Με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, θέλω να σημειώσω ότι είμαστε υποχρεωμένοι ως αιρετοί εκπρόσωποι των δημοτών μας να υπερασπιζόμαστε τα οικονομικά του δήμου. Στόχος του δήμου πρέπει να είναι η είσπραξη και του τελευταίου ευρώ, που του αναλογεί, είτε προέρχεται από οφειλόμενα τέλη, είτε από οποιοδήποτε άλλο έσοδο.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας, η οποία είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, συζητήθηκε η πρόταση γνωστής βιομηχανίας, που δραστηριοποιείται μέσα στα όρια του δήμου Ρήγα Φεραίου, για εξωδικαστικό συμβιβασμό, λόγω χρέους της επιχείρησης προς τον δήμο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των νομικών συμβούλων, το χρέος της επιχείρησης από χρεώσεις τελών ανέρχεται στο ποσό των 750.000 ευρώ, χωρίς τις προσαυξήσεις. Σ’ αυτό λοιπόν προτάθηκε από την επιχείρηση συμβιβασμός με το ποσό των 250.000 ευρώ.

Δηλώνω αντίθετος στην πρόταση συμβιβασμού. Πρέπει ο δήμος να διεκδικήσει το σύνολο του ποσού, που του αναλογεί. Το θέμα είχε απασχολήσει και το δημοτικό συμβούλιο της προηγούμενης θητείας, που έλαβε αρνητική απόφαση για την πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Τι άλλαξε από τότε και έχουμε ταύτιση απόψεων μεταξύ δημάρχου και επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας για αποδοχή του εξωδικαστικού συμβιβασμού, έστω και με άλλο ποσό;

Στο τέλος της συνεδρίασης ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι όλοι συντάσσονται με τη λύση του συμβιβασμού, εκτός από ορισμένα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, και το θέμα θα απασχολήσει την οικονομική επιτροπή. Η πρόταση της επιχείρησης ήταν προς τον δήμο Ρήγα Φεραίου για συμβιβασμό με το ποσό των 250.000 ευρώ και πάνω σ’ αυτό πρέπει να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο και όχι η οικονομική επιτροπή.

Το δημοτικό συμβούλιο είναι το ανώτατο όργανο στη λειτουργία του δήμου και σ’ αυτό πρέπει να συζητηθεί ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Είναι εμφανής η απαξίωση θεσμικών ρόλων από τον δήμαρχο, μια και το θέμα δεν ήρθε ποτέ προς συζήτηση στην επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών του δήμου Ρήγα Φεραίου. Οι διαφορετικές αντιλήψεις με τον δήμαρχο, που επικαλέστηκα στην ανεξαρτητοποίησή μου, επαληθεύονται στην αντιμετώπιση του παραπάνω θέματος.

Θα συνεχίσω, όπως έχω δηλώσει, σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες που έθεσα υποψηφιότητα και πάντα με γνώμονα το συμφέρον του δήμου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου