ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Βιωματική δράση από 1ο Νηπιαγωγείο Φερών

βιωματική-δράση-από-1ο-νηπιαγωγείο-φερ-872904

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς τίμησαν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Με την υλοποίηση βιωματικής δράσης την παραμονή της εθνικής επετείου, οι μικροί μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Νηπιαγωγείου Φερών, μαζί με τους γονείς των παιδιών τίμησαν με τον δικό τους τρόπο την 28η Οκτωβρίου και το έπος του ’40. Σύμφωνα με τη διεύθυνση του σχολείου, «η μεγάλη επέτειος του ΟΧΙ αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό της ιστορίας μας, η οποία είναι συνυφασμένη με τη θρησκεία μας».

Σε σχετική ανακοίνωση του 1ου Νηπιαγωγείου Φερών, σχετικά με την υλοποίηση της δράσης, αναφέρονται τα εξής:

«Μια επέτειος, ένας θρύλος, μια μνήμη, ένα χρέος…

Χρέος ως εκπαιδευτικοί να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να αγαπήσουν την πατρίδα, να κατανοήσουν την ιστορία και τις θυσίες των προγόνων μας.

Για τον λόγο αυτό, οι εκπαιδευτικοί, τα νήπια – προνήπια του σχολείου μας και οι γονείς τους την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου συγκεντρωθήκαμε στο ηρώο της εκκλησίας του Αγίου Κωνσταντίνου Βελεστίνου για να γιορτάσουμε τη μεγάλη επέτειο του ΟΧΙ, που αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό της ιστορίας μας, η οποία είναι συνυφασμένη με τη θρησκεία μας. Ο εορτασμός αυτός αποτελεί τιμής για όσους έπεσαν ηρωικά στον πόλεμο, αλλά και ευγνωμοσύνης στη Μητέρα μας και Μητέρα Του Θεού, την Παναγία μας.

Στην εκκλησία μάς περίμεναν ο εφημέριος του ιερού ναού πατήρ Αθανάσιος Συρταδιώτης και ο πατήρ Γεώργιος Αλεξίου. Ο πατήρ Αθανάσιος αναφέρθηκε στη θυσία των ηρώων του 1940 και ο πατήρ Γεώργιος μοιράστηκε με τους μικρούς μας μαθητές την εμπειρία του από τον πόλεμο του 1940, όταν ήταν τότε μόλις 8 χρόνων, σκορπώντας συγκίνηση σε μικρούς και μεγάλους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδια αφιερωμένα στους ήρωες του 1940.

Ας μην ξεχνάμε το ένδοξο παρελθόν μας και ας φανούμε άξιοι απόγονοι των μεγάλων προγόνων μας και της λαμπρής ιστορίας μας» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το 1ο Νηπιαγωγείο Φερών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου