ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής

πρόγραμμα-κυκλοφοριακής-αγωγής-872913

Υλοποιείται από το ΚΕΠ Υγείας στα σχολεία με στόχο την οδική ασφάλεια για τους μαθητές

Δράσεις εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή άρχισε ήδη να υλοποιεί ο δήμος Ρήγα Φεραίου, επενδύοντας στην πρόληψη και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας για τους μικρούς μαθητές.

Οι δράσεις υλοποιούνται από το ΚΕΠ Υγείας σε συνεργασία με τη σχολή οδηγών REDI, το Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου και απευθύνονται στους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους γονείς και πολίτες του δήμου.

Το βιωματικό πρόγραμμα ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του τρέχοντος Νοεμβρίου.

Με ενδιαφέρον παρακολούθησαν και συμμετείχαν στις δράσεις οι μαθητές του Γυμνασίου Βελεστίνου και του Στεφανοβικείου.

Οι τρεις εκπαιδευτές, Ιωάννης Παπαδήμας, Γεώργιος Κοντούρης, Μπίκος Απόστολος, της σχολής οδήγησης Redi Εxpirience Driving με υπομονή και παραστατικό τρόπο πέτυχαν την συμμετοχή και κέντρισαν το ενδιαφέρον των μαθητών. Στο εγχείρημα συμμετείχαν το Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βελεστίνου συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη και τη σωστή οδηγική συμπεριφορά, η οποία αποτελεί στόχο όλων.

Η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου Αντωνία Χασιώτη αναφέρει: «Ευχαριστούμε τη σχολή οδηγών REDI με τους εκπαιδευτές για τη σωστή διοργάνωση και για την εθελοντική προσφορά τους, το Α.Τ. Ρήγα Φεραίου για την υποστήριξη και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την καθημερινή συμμετοχή της στο πρόγραμμα. Τα σεμινάρια θα συνεχιστούν και στα άλλα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Η εφαρμογή του προγράμματος συνεχίζεται στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Καναλίων στο προαύλιο την ερχόμενη Τρίτη 8 Νοεμβρίου.
Επίσης, για το ΕΠΑΛ Βελεστίνου θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη δράση την ερχόμενη Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στα προπύλαια του Σταδίου, ενώ στο ΓΕΛ Βελεστίνου προγραμματίζεται για την Τρίτη 22 Νοεμβρίου επίσης στα προπύλαια του Σταδίου.
«Η Ελλάδα είναι από τις χώρες με τις χειρότερες επιδόσεις στα θέματα οδικής ασφάλειας και από τις πρώτες δυστυχώς στα θύματα και στους πολύ βαριά τραυματισμένους ανθρώπους, ειδικά σε νεαρές ηλικίες. Πρόκειται λοιπόν για ένα πρόγραμμα σε σχολεία του δήμου μας που έχει ως στόχο να μάθουν τα παιδιά πως πρέπει να οδηγούν σωστά ώστε να προστατεύονται τα ίδια και οι γύρω τους.
Είναι καθοριστική η συμμετοχή και η συμβολή από τη σχολή οδηγών REDI με τους εκπαιδευτές για την ανταπόκριση στη διοργάνωση της εκδήλωσης και για την εθελοντική προσφορά τους και του ΑΤ Ρήγα Φεραίου για την υποστήριξη στην υλοποίηση της δράσης.
Το βιωματικό σεμινάριο θα δώσει στους νέους την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν πως είναι το θέμα της ταχύτητας, οι δυνάμεις που ασκούνται στο σώμα, τι είναι τα σκοτεινά σημεία, σημαντικές γνώσεις για σωστούς οδηγούς.
Η κυκλοφοριακή αγωγή είναι δείγμα πολιτισμού, ας δώσουμε την ευκαιρία στους νέους να βγουν στον δρόμο με ασφάλεια», επισημαίνει σχετικά η Αντωνία Χασιώτη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου