ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Βιωματικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας

βιωματικό-πρόγραμμα-οδικής-ασφάλεια-881164

Τα σχολεία του δήμου που θα πραγματοποιηθεί η δράση, με στόχο την κυκλοφοριακή αγωγή

Δράσεις εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή ξεκίνησε ο δήμος Ρήγα Φεραίου, επενδύοντας στην πρόληψη και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Οι δράσεις υλοποιούνται από το ΚΕΠ Υγείας σε συνεργασία με τη Σχολή οδηγών REDI, το Α.Τ. Ρήγα Φεραίου και απευθύνονται στους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους γονείς και πολίτες του δήμου.

Το πρόγραμμα ξεκινάει αύριο Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 και θα ολοκληρωθεί τέλος Νοεμβρίου. Εχουν μάλιστα καθοριστεί συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθεί η δράση στα σχολεία.
Πιο συγκεκριμένα, στο Γυμνάσιο Βελεστίνου η δράση θα πραγματοποιηθεί στα προπύλαια του Σταδίου τη Δευτέρα 31/10/2022, στο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου στο προαύλιο χώρο του σχολείου Τρίτη 1/11/2022, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καναλίων επίσης στο προαύλιο την Τρίτη 8/11/2022.
Τέλος, στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9/11/2022 στα προπύλαια του Σταδίου, ενώ στο ΓΕΛ Βελεστίνου προγραμματίζεται για την Τρίτη 22/11/2022 επίσης στα προπύλαια του Σταδίου.
«Η Ελλάδα είναι από τις χώρες με τις χειρότερες επιδόσεις στα θέματα οδικής ασφάλειας και από τις πρώτες δυστυχώς στα θύματα και στους πολύ βαριά τραυματισμένους ανθρώπους, ειδικά σε νεαρές ηλικίες. Πρόκειται λοιπόν για ένα πρόγραμμα σε σχολεία του δήμου μας που έχει ως στόχο να μάθουν τα παιδιά πως πρέπει να οδηγούν σωστά ώστε να προστατεύονται τα ίδια κ οι γύρω τους.
Ευχαριστούμε τη Σχολή οδηγών REDI με τους εκπαιδευτές για την ανταπόκριση στην διοργάνωση της εκδήλωσης και για την εθελοντική προσφορά τους και το ΑΤ Ρήγα Φεραίου για την υποστήριξη της διοργάνωσης.
Το βιωματικό σεμινάριο θα δώσει στους νέους την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν πως είναι το θέμα της ταχύτητας, οι δυνάμεις που ασκούνται στο σώμα, τι είναι τα σκοτεινά σημεία, σημαντικές γνώσεις για σωστούς οδηγούς.
Η κυκλοφοριακή αγωγή είναι δείγμα πολιτισμού, ας δώσουμε την ευκαιρία στους νέους να βγουν στον δρόμο με ασφάλεια», τόνισε σχετικά η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του δήμου Ρήγα Φεραίου, Αντωνία Χασιώτη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου