ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Θρήνος για 60 χρονο: Τον «θέρισε» θανατηφόρος μύκητας

θρήνος-για-60-χρονο-τον-θέρισε-θανατη-887080

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε έναν άτυχο βιοπαλαιστή από το Βελεστίνο, ο οποίος «έσβησε» σε ηλικία 60 χρόνων από έναν θανατηφόρο μύκητα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο άτυχος άνδρας παλαιότερα είχε ταλαιπωρηθεί από αυτοάνοσο, το οποίο «ζωντάνεψε» ξανά.

Αρχισε να «επιτίθεται» στον οργανισμό του, προκαλώντας διάφορα προβλήματα αρχικά στη στοματική κοιλότητα και στη συνέχεια στην κοιλιακή χώρα. Μετά από σύντομη νοσηλεία στο Νοσοκομείο Βόλου οι γιατροί έκριναν ότι θα πρέπει να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Στο ΠΓΝΛ νοσηλεύτηκε μέχρι προχθές, όποτε και άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας την οικογένειά του στο πένθος.

Οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας αποδίδουν τον θάνατό του στον θανατηφόρο μύκητα mucor, που προκαλεί μία σπάνια μυκητιασική λοίμωξη, η οποία μπορεί να είναι θανατηφόρα σε ασθενείς με μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως σε εκείνους με αιματολογικές κακοήθειες, κ.λπ..

Καλά πληροφορημένες πηγές τόνιζαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί πέντε συνολικά παρόμοια περιστατικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Πρόκειται για πολύ δύσκολες περιπτώσεις στη διαχείρισή τους, επειδή οι γιατροί εκτός από τον μύκητα είχαν να παλέψουν και τις επιπτώσεις του κορονοϊού στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Συντετριμμένοι οι δικοί του άνθρωποι, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον 60χρονο σε κλίμα οδύνης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου