Με επιτυχία το Καραγκούνικο Αντάμωμα

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-25, 15:17:19
Η εκδήλωση αποτέλεσε μια συνάντηση ιστορικών, πολιτιστικών και μουσικών στοιχείων της σπουδαίας θεσσαλικής καραγκούνικης παράδοσης
Με επιτυχία το Καραγκούνικο Αντάμωμα

Παρουσία πλήθους κόσμου, με χορευτές, παραδοσιακές φορεσιές και ήχους της Θεσσαλίας

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε το 7ο Καραγκούνικο Αντάμωμα στο Βελεστίνο. Στο πλαίσιο των πλούσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων «πλημμύρισε» από κόσμο το Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου, όπως επίσης και από χορευτές, παραδοσιακές φορεσιές και ήχους της Θεσσαλίας.

Το 7ο Αντάμωμα Καραγκούνηδων, που αποτελεί πλέον θεσμό, διοργανώθηκε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, την ΕΚΠΟΛ Μαγνησίας, την Αμφικτιονία θεσσαλών Καραγκούνηδων - Παγκόσμια Πολιτιστική Οργάνωση για την Ελλάδα και την Ομογένεια και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Συμμετείχαν πολιτιστικοί φορείς με χορευτικά συγκροτήματα από όλη τη Θεσσαλία, οι οποίοι αντάμωσαν χορευτικά και μουσικά σε μια μοναδική βραδιά παράδοσης.
 Του ανταμώματος είχε προηγηθεί το 7ο Διεθνές Εθνολογικό Συνέδριο Θεσσαλών – Καραγκούνηδων με θέμα «Η Θεσσαλία στην Επανάσταση του 1821: Πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και ιστοριογραφικές απηχήσεις», το οποίο πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 8-10 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου με συμμετοχή συνέδρων από όλη την Ελλάδα και με παρουσίαση εισηγήσεων, που αφορούσαν κατά κύριο και βασικό λόγο στη σπουδαία και ενδιαφέρουσα ιστορία της Θεσσαλίας.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτριος Νασίκας, εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή του για την επιτυχία της σημαντικής αυτής διοργάνωσης, δήλωσε σχετικά: «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διοργάνωση του 7ου Διεθνούς Εθνολογικού Συνεδρίου Θεσσαλών – Καραγκούνηδων και του 7ου Ανταμώματος Καραγκούνηδων στον Δήμο μας. Η εκδήλωση αποτέλεσε μια συνάντηση ιστορικών, πολιτιστικών και μουσικών στοιχείων της σπουδαίας θεσσαλικής καραγκούνικης παράδοσης, που είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στον Δήμο μας και απόλαυσε όλος ο κόσμος, που συμμετείχε και παρακολούθησε» ανέφερε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
9
=