ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Η αγάπη για τη φύση πρέπει να νικήσει»

η-αγάπη-για-τη-φύση-πρέπει-να-νικήσει-863532

Ισχυρό μήνυμα βιώσιμης κινητικότητας και προστασίας του περιβάλλοντος έστειλαν χθες οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.

Κάθε χρόνο, στις 22 Σεπτεμβρίου οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και να κινούνται πεζή.

Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου, άλλοι πεζοί και άλλοι με τα ποδήλατά τους και τα roller skates, πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Βελεστίνου, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους ώστε να επιλέγουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.

Παρόντες στη δράση ήταν επίσης οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας, ενώ την κυκλοφορία ρύθμιζαν αστυνομικοί από το Τμήμα Ρήγα Φεραίου.

Με συνθήματα όπως «Η αγάπη για τη φύση πρέπει να νικήσει» που φώναζαν τα παιδιά, αλλά και «Ελπίδα στο μέλλον μας – Ελευθερία στο όνειρά μας» που αναγράφονταν στο πανό, τα παιδιά πέρασαν το δικό τους μήνυμα ευαισθητοποίησης στους πολίτες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου