«Η αγάπη για τη φύση πρέπει να νικήσει»

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-23, 19:00:41
Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου έστειλαν το δικό τους οικολογικό μήνυμα τιμώντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο (φωτό από «Μουσικό Βαγόνι»)
«Η αγάπη για τη φύση πρέπει να νικήσει»

Ισχυρό μήνυμα βιώσιμης κινητικότητας και προστασίας του περιβάλλοντος έστειλαν χθες οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.

Κάθε χρόνο, στις 22 Σεπτεμβρίου οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και να κινούνται πεζή.

Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου, άλλοι πεζοί και άλλοι με τα ποδήλατά τους και τα roller skates, πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Βελεστίνου, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους ώστε να επιλέγουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.

Παρόντες στη δράση ήταν επίσης οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας, ενώ την κυκλοφορία ρύθμιζαν αστυνομικοί από το Τμήμα Ρήγα Φεραίου.

Με συνθήματα όπως «Η αγάπη για τη φύση πρέπει να νικήσει» που φώναζαν τα παιδιά, αλλά και «Ελπίδα στο μέλλον μας - Ελευθερία στο όνειρά μας» που αναγράφονταν στο πανό, τα παιδιά πέρασαν το δικό τους μήνυμα ευαισθητοποίησης στους πολίτες.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
2
=