ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ανάπλαση της παραλίας στο Καμάρι Κεραμιδίου

ανάπλαση-της-παραλίας-στο-καμάρι-κερα-297083

Στην ανάπλαση της παραλίας του Καμαρίου μέσω της αναβάθμισης του περιβάλλοντος χώρου θα προχωρήσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στο προσεχές χρονικό διάστημα, ενώ ήδη γίνονται οι προετοιμασίες για τη βελτίωση της οδοποιίας με στόχο την καλύτερη πρόσβαση στις παραλίες του Βενέτου.

Προχθές το απόγευμα η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου επισκέφθηκε όλες τις παραλίες του Δήμου που «βρέχονται» από το Αιγαίο Πέλαγος στο πλαίσιο ενός προγραμματισμού δράσεων με στόχο την προσέλκυση όλο και περισσότερων τουριστών.

Μάλιστα αναμένεται να έχει και συναντήσεις με αρμόδιους φορείς για την προώθηση της ανάπλασης στο Καμάρι.

Εν όψει της επίσημης έναρξης του καλοκαιριού ξεκινούν ενέργειες, προκειμένου οι αιγαιοπελαγίτικες παραλίες του Δήμου να προσελκύσουν ξανά πλήθος τουριστών. Μάλιστα η αυξητική τάση στην προσέλευση λουομένων φάνηκε από πέρυσι, εξέλιξη που ήταν ιδιαίτερα θετική. «Στόχος μας- ανέφερε η κ. Λαΐτσου είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές εξυπηρέτησης των επισκεπτών, κάτι που έχουμε αρχίσει από πέρυσι να πράττουμε μέσω και της διαμόρφωσης του χώρου πάρκινγκ, αλλά και άλλων υποδομών. Πλέον εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας στην ανάπλαση της παραλίας του Καμαρίου και της αναβάθμισης του περιβάλλοντος χώρου. Ως Δημοτική Αρχή θα ξεκινήσουμε κύκλο διερευνητικών επαφών για την υλοποίηση του εγχειρήματος, κάτι που αναμένεται να υλοποιηθεί άμεσα. Επίσης και φέτος θα τοποθετηθούν στη συγκεκριμένη παραλία ομπρέλες και ξαπλώστρες. Παράλληλα δρομολογούμε ενέργειες για την ασφαλή πρόσβαση στις παραλίες του Βενέτου, όπως είναι το Πετρομέλισσο. Προσωπικά μετέβη σε όλες αυτές τις παραλίες και είδα από κοντά ποιες παρεμβάσεις απαιτούνται να γίνουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας».

Συνάντηση ιππέων

Συνάντηση ιππέων πραγματοποιήθηκε προχθές Κυριακή το πρωί στο Ελευθεροχώρι, όπου δημότες της περιοχής, αλλά και από άλλα μέρη μαζί με τα άλογά τους έκαναν μια διαδρομή σε διάφορα δημοτικά διαμερίσματα του πρώην Δήμου Φερών.

Ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκε μια τέτοια πρωτοβουλία, όπου άνθρωποι που αγαπούν, αλλά και χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους τα άλογα, συναντήθηκαν σε μια κοινή δράση.

Η εκδήλωση έκλεισε με μικρή γιορτή στην πλατεία του Ελευθεροχωρίου.Παράλληλα παρουσία αρκετών δημοτών τελέστηκε στο Βελεστίνο η ονοματοδοσία του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Αθανασίου, όπου πήρε το όνομα του ιδρύματος Δεληγεώργη.

Η κ. Λαΐτσου τόνισε τη συμβολή του Ιδρύματος στην πνευματική ώθηση της περιοχής μέσω της δημιουργίας κατάλληλων υποδομών και ευχήθηκε η συνεργασία του Δήμου και του ιδρύματος να συνεχιστεί.

Ακόμη σήμερα και αύριο στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνο θα παρουσιαστούν τα περιβαλλοντικά προγράμματα των σχολείων του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου