ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δράσεις ορεινής διαβίωσης

δράσεις-ορεινής-διαβίωσης-881792

Προγραμματίζει το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου για εκπαίδευση και πρόληψη ατυχημάτων

Σειρά δράσεων, στο πλαίσιο υλοποίησης εκπαιδευτικού σεμιναρίου, με στόχο την εκπαίδευση των παιδιών κυρίως και την ενημέρωση για τις ανάγκες πρόληψης, προγραμματίζει το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου. Το σεμινάριο αποτελεί συνέχεια του αντίστοιχου ναυαγοσωστικής, που διοργανώθηκε με επιτυχία το περασμένο καλοκαίρι στην παραλία στο Καμάρι.

Η εκπαίδευση και η ενημέρωση των πολιτών, κυρίως των μικρών παιδιών, σχετικά με τους κινδύνους, οι οποίοι ελλοχεύουν στη διαβίωση στο βουνό, είναι ο στόχος, ενόψει και του ερχόμενου χειμώνα, των στελεχών του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο προγραμματίζεται από το ΚΕΠ Υγείας να υλοποιηθεί το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, με στόχο να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν τα παιδιά κυρίως, τα οποία θα συμμετάσχουν, από ειδικούς πάνω στην ορεινή διαβίωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων, οι οποίοι ελλοχεύουν στο βουνό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εκπαιδευτικό σεμινάριο για εκπαίδευση στην ορεινή διαβίωση έρχεται ως συνέχεια του αντίστοιχου ναυαγοσωστικής, το οποίο διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού στην παραλία στο Καμάρι, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας.

Η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου Αντωνία Χασιώτη αναφέρει σχετικά:

«Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας προσαρμόζεται στις ανάγκες πρόληψης κάθε φορά που προκύπτουν. Ετσι θεώρησε ως ανάγκη την υλοποίηση της εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών στην πρόληψη των ατυχημάτων στη θάλασσα (πισίνες κ.λπ.) το περασμένο καλοκαίρι. Ελπίζουμε να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε και άλλες ανάλογες δράσεις καταφέρνοντας να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες πρώτα σε σχέση με τους κινδύνους που υπάρχουν, τους τρόπους πρόληψης, καθώς και τον τρόπο άμεσης βοήθειας. Σίγουρα η άμεση επόμενη δράση θα αφορά στην ορεινή διαβίωση καλύπτοντας ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι της πρόληψης. Οσοι ενδιαφέρονται για να συμμετάσχουν ή να διοργανώσουμε τη δράση στη δική τους τοπική κοινότητα μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο των κοινωνικών δομών 2425023794 ή στο mail: [email protected]» αναφέρει η Αντωνία Χασιώτη..

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο ορεινής διαβίωσης θα υλοποιηθεί, όπως ήδη προαναφέρθηκε, στα πρότυπα του αντίστοιχου ναυαγοσωστικής. Οι συμμετέχοντες στη δράση, στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές έννοιες της ναυαγοσωστικής. Διδάχτηκαν τρόπους εισόδου στο υγρό στοιχείο, δηλαδή είσοδο σε θάλασσα, πισίνα και άλλα, τρόπους προσέγγισης θύματος με διασωστικό κολύμπι, λαβές για ανάσυρση του θύματος, τρόπους μεταφοράς του θύματος, έξοδο από το υγρό στοιχείο.

Το πρόγραμμα είχε ιδιαίτερη αποδοχή και συμμετοχή, καθώς προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών λουόμενων και κυρίως νέων και παιδιών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου