ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ρίχνει αυλαία αύριο το παζάρι του Βελεστίνου

ρίχνει-αυλαία-αύριο-το-παζάρι-του-βελε-881818

Εντυπωσιακή η συμμετοχή των επισκεπτών από Μαγνησία και Θεσσαλία στην καθιερωμένη εμποροπανήγυρη

Με εντυπωσιακή τη συμμετοχή επισκεπτών από τη Μαγνησία και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας το παζάρι του Βελεστίνου, το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό και επέστρεψε φέτος μετά από τρία χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, ρίχνει αυλαία αύριο Δευτέρα. Την απόλυτη ικανοποίησή της για την ανταπόκριση τόσο των επισκεπτών, όσο και των εμπόρων εκφράζει η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου.

Για έξι ημέρες στον οργανωμένο χώρο δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου και παραπλέυρως του 1ου Δημοτικού Σχολείου, όπου διοργανώνεται φέτος η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη, δημιουργείται μια όμορφη ατμόσφαιρα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να διασκεδάσουν, να αγοράσουν πολλά είδη και προϊόντα και να δοκιμάσουν διάφορα εδέσματα.

Το παζάρι λειτουργεί, όπως και κάθε χρόνο, από τις 6 το απόγευμα ώς τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι επισκέπτες έχουν άριστη φιλοξενία και εξυπηρέτηση κάνοντας περιήγηση στις παράγκες με τα κάθε είδους εμπορεύματα, τις ψησταριές με το παραδοσιακό φαγητό και το λούνα παρκ για τους μικρούς επισκέπτες.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας επισημαίνει σε δήλωσή του ότι: «Η εμποροπανήγυρη του Βελεστίνου αποτελεί θεσμό όχι μόνο για το Βελεστίνο, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Θεσμό που οι ρίζες του χάνονται στον χρόνο και αποτελεί πάντα ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά και εμπορικά γεγονότα του τόπου. Προσελκύει κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ποιοτικό φαγητό, που τους παρέχεται σε συνδυασμό με διασκέδαση και φθηνές αγορές διαφόρων εμπορευμάτων. Σας περιμένουμε όλους να γνωρίσετε από κοντά την αρμονία της παράδοσης με τη σύγχρονη εμπορική δραστηριότητα» αναφέρει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εμποροπανήγυρη μετρά πολλά χρόνια ιστορίας, καθώς συγκεκριμένα καθιερώθηκε το 1881, με την απελευθέρωση της Θεσσαλίας από τους Τούρκους, με βασιλικό διάταγμα.

Αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης και του πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο, καθώς στην εμποροπανήγυρη φτάνουν επισκέπτες από ολόκληρη τη Μαγνησία, τη Θεσσαλία, αλλά και την Κεντρική Ελλάδα.

Είναι ένας ζωντανός οικονομικός και κοινωνικός θεσμός που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των κατοίκων της περιοχής αλλά και των επισκεπτών από όμορους δήμους, ενώ επίσης συμβάλλει στην προβολή και ανάδειξη της περιοχής, των τοπικών προϊόντων, της τοπικής παράδοσης και των τοπικών πολιτιστικών στοιχείων.

Παράλληλα αποτελεί σημαντική ένεση για την τοπική οικονομία, ενώ πολλοί που διαμένουν σε άλλα μέρη, έχουν συνδυάσει την ολιγοήμερη επιστροφή στον τόπο καταγωγής τους με το χρονικό διάστημα που γίνεται το παζάρι.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Ρήγα Φεραίου και βάσει σχετικής απόφασης, η οποία ελήφθη από την αρμόδια επιτροπή, η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη του Βελεστίνου, που διοργανώνεται φέτος μετά από τρία χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των γενικότερων απαγορεύσεων, που ίσχυαν για την προστασία της δημόσιας υγείας, περιλαμβάνει για τους επισκέπτες τις εξής δραστηριότητες, οι οποίες παραμένουν σε λειτουργία μέχρι και αύριο Δευτέρα, τελευταία βραδιά της διοργάνωσης:

Πίστα συγκρουόμενων αυτοκινήτων, πειρατικό καράβι, τζάμπινγκ τραμπολίνο, παιδικό περιστρεφόμενο καρουζέλ, παιδικό τρενάκι και περίπτερα τεχνικών παιχνιδιών.

Πρόκειται για ψυχαγωγικές δραστηριότητες, οι οποίες λειτουργούν ταυτόχρονα με τα εμπορικά παραπήγματα και τα αντίστοιχα εστίασης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου