ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Γ. Παπαδάμ: Να επιστρέψουν οι διά ζώσης συνεδριάσεις

γ-παπαδάμ-να-επιστρέψουν-οι-διά-ζώσης-883510

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού το υπουργείο Εσωτερικών είχε ζητήσει οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για τη μετάδοση του ιού.

Οι περιορισμοί έχουν αρθεί και όλα τα δημοτικά συμβούλια συνεδριάζουν πλέον διά ζώσης. Οχι, όμως, και στον δήμο Ρήγα Φεραίου, γεγονός που προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις.

Ο Γιώργος Παπαδάμ, πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, με επιστολή του προς τον Νίκο Βουραζέρη, πρόεδρο του ΔΣ, διαμαρτύρεται έντονα και αφήνει αιχμές για τους λόγους που το δημοτικό συμβούλιο συνεχίζει μέσω… διαδικτύου, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα.

Ειδικότερα, στην επιστολή που απέστειλε και δημοσιοποίησε στον Τύπο ο Γιώργος Παπαδάμ αναφέρει: «Κύριε πρόεδρε, έλαβα την 3η συνεχόμενη πρόσκληση για τη διά περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρήγα Φεραίου.

Δεν κατανοώ τον λόγο για τον οποίο οι συνεδριάσεις δεν γίνονται διά ζώσης.

Τα τρία θέματα της συνεδρίασης αφορούν στην αντικατάσταση μου σε θεσμικά όργανα μετά την παραίτησή μου, που υποβλήθηκε τη 12η Αυγούστου.

Ποιος είναι ο λόγος της έκτακτης συνεδρίασης; Φυσικά μην επικαλεστούμε την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αφού ήδη τη γνωρίζαμε. Δεν προέκυψε ξαφνικά το άνοιγμα των σχολείων. Γιατί ο δήμαρχος συναινεί σε μία τέτοια διαδικασία, τη στιγμή που και τα μέτρα για την αντιμετώπιση του covid έχουν περιοριστεί;

Μήπως και οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου τείνουν να γίνουν μόνιμα διά περιφοράς, όπως στην οικονομική επιτροπή, όπου δεν διαμαρτύρεται κανένας;

Καλώ λοιπόν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να εκφράσουν την άποψή τους για τον προβληματισμό που καταθέτω. Θυμίζω ότι στη διάρκεια της θητείας μου, ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, διεξήχθησαν διά περιφοράς συνεδριάσεις μόνο όταν δεν επέτρεπε η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών τις διά ζώσης συνεδριάσεις».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου