ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Παρέμβαση για διαχείριση τρωκτικών

παρέμβαση-για-διαχείριση-τρωκτικών-858709

Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τον φυσικό έλεγχο του πληθυσμού των τρωκτικών που πλήττουν τις καλλιέργειες στο θεσσαλικό αγροτικό οικοσύστημα δημοπρατεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πρόκειται για το έργο «Φυσικός έλεγχος – περιορισμός επιβλαβών τρωκτικών για τη γεωργία μέσω της διαχείρισης αρπακτικών πτηνών», διάρκειας 40 μηνών και συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 359.639 ευρώ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και εννέα συνεργαζόμενους Δήμους, μεταξύ των οποίων και ο αντίστοιχος Ρήγα Φεραίου στην Π.Ε. Μαγνησίας.

Αντικείμενο του έργου είναι η ενίσχυση των φυσικών οικοσυστημικών υπηρεσιών του αγροτικού θεσσαλικού οικοσυστήματος, μέσω της διαχείρισης πληθυσμών ανώτερων αρπάγων – αρπακτικών πτηνών, με στόχο τον περιορισμό των επιβλαβών για τη γεωργία τρωκτικών στην περιοχή ευθύνης των εννέα Δήμων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το έργο συνιστά μία ολοκληρωμένη παρέμβαση που διατρέχει το σύνολο της αλυσίδας αξίας της γεωργικής διαχείρισης, οικοσυστημικών υπηρεσιών ανώτερων θηρευτών, φυσικές λύσεις και ενίσχυση βιοποικιλότητας, ενίσχυση λύσεων για τον περιορισμό των επιβλαβών τρωκτικών τα οποία αποτελούν ένα πρόβλημα αγροτικής οικονομίας, υγειονομικό, και περιβαλλοντικό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου