ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εμποροπανήγυρη στο Βελεστίνο

εμποροπανήγυρη-στο-βελεστίνο-858817

Από 7 έως 12 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται φέτος το παζάρι, μετά από τρία χρόνια απουσίας

Μετά από τρία χρόνια, με τους τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις, που επέβαλε η πανδημία του κορονοϊού, επιστρέφει δυναμικά στο Βελεστίνο το καθιερωμένο πλέον παζάρι, το οποίο αποτελεί θεσμό για την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο. Το δημοτικό συμβούλιο Ρήγα Φεραίου ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση της Τοπικής Κοινότητας Βελεστίνου. Το παζάρι θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 12 Σεπτεμβρίου.

Το δημοτικό συμβούλιο επίσης αποφάσισε όσον αφορά στο λούνα παρκ και τις ψησταριές τη διενέργεια της απαιτούμενης δημοπρασίας, ενώ για τα εμπορικά στέκια η διάθεση του χώρου θα είναι δωρεάν.

Για πέντε και πλέον ημέρες στα προπύλαια του Σταδίου του Βελεστίνου, όπου θα διοργανωθεί φέτος η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη, αναμένεται να δημιουργηθεί μια όμορφη ατμόσφαιρα, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να διασκεδάσουν και να δοκιμάσουν διάφορα εδέσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εμποροπανήγυρη μετρά πολλά χρόνια ιστορίας, καθώς συγκεκριμένα καθιερώθηκε το 1881, με την απελευθέρωση της Θεσσαλίας από τους Τούρκους, με βασιλικό διάταγμα.

Αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης και του πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο, καθώς στην εμποροπανήγυρη φτάνουν επισκέπτες από ολόκληρη τη Μαγνησία, τη Θεσσαλία, αλλά και την Κεντρική Ελλάδα.

Είναι ένας ζωντανός οικονομικός και κοινωνικός θεσμός που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των κατοίκων της περιοχής αλλά και των επισκεπτών από όμορους δήμους, ενώ επίσης συμβάλλει στην προβολή και ανάδειξη της περιοχής, των τοπικών προϊόντων, της τοπικής παράδοσης και των τοπικών πολιτιστικών στοιχείων.

Παράλληλα αποτελεί σημαντική ένεση για την τοπική οικονομία, ενώ πολλοί που διαμένουν σε άλλα μέρη, έχουν συνδυάσει την ολιγοήμερη επιστροφή στον τόπο καταγωγής τους με το χρονικό διάστημα που γίνεται το παζάρι.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Ρήγα Φεραίου και βάσει σχετικής απόφασης, η οποία ελήφθη από την αρμόδια επιτροπή, η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη του Βελεστίνου, που διοργανώνεται φέτος μετά από τρία χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των γενικότερων απαγορεύσεων, που ίσχυαν για την προστασία της δημόσιας υγείας, θα περιλαμβάνει για τους επισκέπτες τις εξής δραστηριότητες:

Πίστα συγκρουόμενων αυτοκινήτων, πειρατικό καράβι, τζάμπινγκ τραμπολίνο, παιδικό περιστρεφόμενο καρουζέλ, παιδικό τρενάκι και περίπτερα τεχνικών παιχνιδιών.

Πρόκειται για ψυχαγωγικές δραστηριότητες, οι οποίες θα λειτουργούν ταυτόχρονα με τα εμπορικά παραπήγματα και τα αντίστοιχα εστίασης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου