ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ανήλικη αντιμέτωπη με εφιάλτη σε περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου

ανήλικη-αντιμέτωπη-με-εφιάλτη-σε-περι-871501

Ζωντανό εφιάλτη βίωσε 17χρονη Αμερικανίδα στο τέλος Ιουλίου σε περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Η ανήλικη, που βρισκόταν στη χώρα με συμμαθήτριά της στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος των ΗΠΑ για ανταλλαγή αλλοδαπών μαθητών, κοιμόταν στο σπίτι της οικογένειας που τη φιλοξενούσε, όταν ο πατέρας της οικογένειας εισέβαλε στο δωμάτιό της.

Η κοπέλα ξύπνησε από τον θόρυβο που άκουσε και διαπίστωσε ότι ο οικοδεσπότης έτριβε το μόριό του στα πόδια της. Σοκαρισμένη άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου παρενέβη και παρήγγειλε κατ’ επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης η φιλενάδα της 17χρονης επιβεβαίωσε το καταγγελλόμενο περιστατικό. Κατάθεσε πως εκείνο το βράδυ σηκώθηκε και η ίδια τρομαγμένη από το κρεβάτι της, καθώς άκουσε τη συμμαθήτριά της να φωνάζει από το δωμάτιο που κοιμόταν.

Οι δύο κοπέλες έφυγαν αμέσως από το σπίτι όπου φιλοξενούταν και απευθύνθηκαν στους υπεύθυνους του προγράμματος, τους οποίους ενημέρωσαν αναλυτικά για τον εφιάλτη που είχαν ζήσει.

Οι αλλοδαπές μαθήτριες φιλοξενήθηκαν από άλλη οικογένεια που το σπίτι της είναι ανοιχτό στο πρόγραμμα και την επόμενη μέρα αφού ενημέρωσαν πρώτα τους γονείς τους απευθύνθηκαν στην Αστυνομία και κατήγγειλαν το περιστατικό.

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου διέταξε να ληφθούν άμεσα καταθέσεις από τους υπεύθυνους του προγράμματος και κάθε αρμόδιο και να κληθεί σε απολογία ο πατέρας της οικογένειας, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ηλικίας περίπου 40 ετών και πατέρας ανήλικου κοριτσιού.

Η εισαγγελική έρευνα διενεργείται προς την κατεύθυνση να διαπιστωθεί αν τελέστηκαν τα αδικήματα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και της κατάχρησης ανήλικου σε γενετήσιες χειρονομίες από πρόσωπο στο οποίο τον είχαν εμπιστευθεί, που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Επισημαίνεται πως για το αναφερόμενο περιστατικό δεν ακολουθήθηκε αυτόφωρη διαδικασία, καθώς η καταγγελία έγινε μετά τη συμπλήρωση 24ωρου από τις καταγγελλόμενες πράξεις.

Η Εισαγγελία Βόλου παρενέβη αμέσως μετά τη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου να προχωρήσει στις περαιτέρω ενέργειες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου