Σε ετοιμότητα η πολιτική προστασία

Τελευταία ενημέρωση: 2022-08-14, 09:45:41
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του ΣΝΟ στο δημαρχείο
Σε ετοιμότητα η πολιτική προστασία

Συνεδρίαση του Συντονιστικού για τον αντιπυρικό σχεδιασμό του δήμου 

Εκκληση στους κατοίκους του δήμου Ρήγα Φεραίου να είναι προσεκτικοί, συμβάλλοντας έτσι στην αντιπυρική θωράκιση της περιοχής απευθύνει η πολιτική προστασία του δήμου.

Εστιάζοντας κυρίως στον συντονισμό των αρμόδιων κρατικών δυνάμεων, των υπηρεσιών του δήμου και όλων των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής και πλήρους ετοιμότητας, συνεδρίασε πριν από λίγες μέρες το ΣΝΟ στον δήμο.

Στη συνεδρίαση έγινε αναφορά στα μέτρα που λήφθηκαν και θα ληφθούν και αφορούν στην πρόληψη και την καταστολή των πυρκαγιών, ώστε να είναι σε ετοιμότητα όλες οι εμπλεκόμενες αρμόδιες υπηρεσίες σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Για την αποφυγή οποιουδήποτε περιστατικού πυρκαγιάς, συζητήθηκαν τα σχέδια πυρασφάλειας και πυροπροστασίας, ενώ αποφασίστηκε να είναι διαρκής η ενημέρωση στους κατοίκους του δήμου σχετικά με τα μέτρα που οφείλουν να λαμβάνουν και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν, προκειμένου να μην προκληθεί κίνδυνος πυρκαγιάς.

Προτεραιότητα είναι η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και ήδη συνεργεία εργάζονται πάνω σ’ αυτό το πλάνο.

Εκ μέρους της Πυροσβεστικής επισημάνθηκε η ετοιμότητα των υπηρεσιών, σημειώνοντας ότι ήδη έχουν ξεκινήσει περιπολίες, που αναλόγως των καιρικών συνθηκών θα κλιμακώνονται.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
2
=