ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Παπαδάμ

ανεξαρτητοποιήθηκε-ο-γιώργος-παπαδά-880617

Πρελούδιο πολιτικών εξελίξεων στον δήμο Ρήγα Φεραίου εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023 αποτελεί η χθεσινή ανεξαρτητοποίηση του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ρήγα Φεραίου Γιώργου Παπαδάμ από την ομάδα πλειοψηφίας.

Ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της ομάδας του Δημήτρη Νασίκα (συγκέντρωσε 975 σταυρούς, αριθμός ρεκόρ για την περιοχή), ανακοίνωσε επίσημα την ανεξαρτητοποίησή του από τη δημοτική αρχή.

Αποχωρεί με αιχμές για αντιθεσμικές πρακτικές, κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι λαμβάνει αποφάσεις για την εξυπηρέτηση καταστάσεων και όχι προς όφελος του συνόλου και μιλάει για την ανάγκη «πολιτικής αλλαγής» στον δήμο, επιβεβαιώνοντας εμμέσως, πλην σαφώς, τις πληροφορίες που υπήρχαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ότι θα διεκδικήσει «πρωταγωνιστικό» ρόλο στα δημαρχιακά πράγματα.

Η επισήμανση στη γραπτή ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης «συνεχίζω την προσπάθεια για τη θητεία που απομένει και θεωρώ ότι πρέπει να διαμορφωθεί πλέον μια νέα πρόταση για τη διοίκηση του δήμου, που θα ανταποκρίνεται επαρκέστερα στις ανάγκες των δημοτών», επιβεβαιώνει τα παραπάνω.

Το πολιτικό διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρών είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, με τη λήξη της θητείας του κ. Παπαδάμ στην προεδρία του δημοτικού συμβουλίου και επισημοποιήθηκε χθες με την ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησής του από την ομάδα πλειοψηφίας.

Η επίσημη ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του ο Γιώργος Παπαδάμ αναφέρει:

«Τον Μάΐο του 2019 συμμετείχα με την παράταξη του δημάρχου στις αυτοδιοικητικές εκλογές, και ως αποτέλεσμα αυτών οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν τη διοίκηση του δήμου Ρήγα Φεραίου, ανταποκρινόμενοι στην πρόταση που καταθέσαμε.

Μετά από τρία χρόνια διοίκησης του δήμου διαπιστώνω ότι το σύνθημα «μαζί συνεχίζουμε» που κυριάρχησε στην προεκλογική περίοδο και το οποίο προβάλλεται μέχρι σήμερα, δεν μπορεί να υφίσταται με τον τρόπο που λειτουργεί ο δήμαρχος.

Για τον λόγο λοιπόν ότι υπάρχει διαφορετική αντίληψη και προσέγγιση ανάμεσα στο δήμαρχο και σε μένα, σε θέματα του δήμου, έχουν καταργηθεί θεσμικοί ρόλοι και δομές στον δήμο, δεν υπάρχει συμπόρευση με τον δήμαρχο ώστε να λαμβάνονται αποφάσεις για ουσιαστικές τομές προς όφελος όλων και όχι να προσβλέπουν στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων καταστάσεων, είναι ελλιπής ο τρόπος συνεδριάσεων της ομάδας πλειοψηφίας με ευθύνη του δημάρχου, δήλωσα σήμερα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου την ανεξαρτητοποίησή μου ως δημοτικός σύμβουλος δήμου Ρήγα Φεραίου και την αποχώρησή μου από τη δημοτική παράταξη «Νέος δήμος- Νέα εποχή» της οποίας ηγείται ο δήμαρχος.

Θεωρώ ότι η συμμετοχή σε μία δημοτική παράταξη δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και τοποθετήσεις όταν βέβαια η παράταξη λειτουργεί δημοκρατικά.

Τις διαφωνίες μου άλλωστε με τον δήμαρχο, τις είχα εκφράσει και κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Συνεχίζω ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος πάντα προσανατολισμένος προς τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες έθεσα υποψηφιότητα.

Για δεοντολογικούς λόγους ,μετά την ανεξαρτητοποίησή μου, υποβάλλω την παραίτησή μου από πρόεδρος της ενιαίας σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Ρήγα Φεραίου και από μέλος του κοινωνικού παντοπωλείου και του Ν.Π.Δ.Δ., θέσεις ευθύνης για τις οποίες με εμπιστεύτηκαν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου με την ψήφο τους.

Εύχομαι καλή συνέχεια στη δημοτική αρχή. Ευχαριστώ για τη συνεργασία τους συναδέλφους στα όργανα διοίκησης , τους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, τους διευθυντές των σχολείων, τους συλλόγους διδασκόντων και τις μαθητικές κοινότητες των σχολικών μονάδων με τους οποίους συνεργάστηκα.

Επίσης να ευχαριστήσω για άλλη μία φορά τους δημότες που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, υποσχόμενος ότι από τη θέση του ανεξάρτητου πλέον δημοτικού συμβούλου θα συνεχίσω όσο είναι δυνατόν να βοηθάω στη λύση των προβλημάτων του δήμου.

Συνεχίζω την προσπάθεια για τη θητεία που απομένει και θεωρώ ότι πρέπει να διαμορφωθεί πλέον μια νέα πρόταση για τη διοίκηση του δήμου, που θα ανταποκρίνεται επαρκέστερα στις ανάγκες των δημοτών».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου