ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Χωρίς παρέκκλιση η εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας του πεζόδρομου στο Βελεστίνο

χωρίς-παρέκκλιση-η-εφαρμογή-του-κανον-889727

Σε ισχύ οι διατάξεις από 1ης Αυγούστου για τις εμπορικές επιχειρήσεις και την εστίαση

Συγκεκριμένα για τον κεντρικό πεζόδρομο του Βελεστίνου, η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, καθώς και οποιαδήποτε άλλη χρήση δεν επιτρέπεται να ξεπερνάει συνολικά τα 5,25 μ. από τη ρυμοτομική γραμμή προς τον άξονα του πεζοδρόμου και συγκεκριμένα 4,25 μ σκιαζόμενος χώρος από τυχόν τέντα, συν 1 μ. ακάλυπτος χώρος επέκτασης τραπεζοκαθισμάτων.

Δεν επιτρέπεται στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης του Βελεστίνου και γενικότερα στους κοινόχρηστους χώρους που οριοθετούν τη ζώνη ελέγχου του κεντρικού πεζοδρόμου, η επέκταση εργασιών των καταστημάτων και των επιτηδευματιών κάθε μορφής.

Δεν επιτρέπεται τα εμπορικά καταστήματα να εκθέτουν τα εμπορεύματά τους σε χώρο εκτός της ρυμοτομικής γραμμής.

Επίσης, όπως επισημαίνεται στον Κανονισμό, στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης του Βελεστίνου, εξασφαλίζεται ελεύθερος χώρος για την κίνηση οχημάτων εκτάκτου ανάγκης, όπως οχήματα του Δήμου, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ, οχήματα μεταφοράς Ατόμων με Αναπηρία κλπ., πλάτους τουλάχιστον 3,50 μέτρων. Οπου αυτό δεν είναι δυνατό, εξαιτίας των γεωμετρικών στοιχείων του πεζοδρόμου, κατά περίπτωση η ζώνη αυτή μπορεί να αποτελεί κοινή όδευση κίνησης με τη ζώνη των οχημάτων, ελαχίστου πλάτους 4 μέτρων.

Ακόμη, όπου υφίστανται ζώνες όδευσης τυφλών, εξασφαλίζεται το απαραίτητο πλάτος όδευσης κατά την κείμενη νομοθεσία.

Σε ανάρτησή του στα social media με αφορμή την έναρξη εφαρμογής του κανονισμού, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χαράλαμπος Πάσχος, μετά από συνάντηση με τον δήμαρχο και στελέχη του ΑΤ Βελεστίνου, απευθυνόμενος στους επαγγελματίες του πεζόδρομου ανέφερε: «Είναι χρέος όλων μας να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού τον πεζόδρομο και τους κάθετους σ` αυτόν δρόμους (εφόσον τελειώσει η αποκατάστασή τους), τηρώντας ευλαβικά τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ψηφιστεί για τους επαγγελματίες αλλά και για τους πολίτες.

Θα είμαστε παρόντες ως παράταξη μείζονος αντιπολίτευσης πάντα για το καλό των πολιτών, αναλαμβάνοντας ευθύνες χωρίς να περιοριζόμαστε απλά στο θεσμικό μας καθήκον που είναι ο έλεγχος της δημοτικής αρχής».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου