ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πλούσιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις

πλούσιες-καλλιτεχνικές-εκδηλώσεις-862877

Πλούσιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις διοργανώνονται το καλοκαίρι και μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου στον Δήμο Ρήγα Φεραίου με δωρεάν συμμετοχή από το κοινό, όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή.

Μεταξύ των εκδηλώσεων ξεχωρίζει η συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση την Τετάρτη 31 Αυγούστου, στον κεντρικό πεζόδρομο του Βελεστίνου.

Τον ερχόμενο Αύγουστο επίσης προγραμματίζονται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως το Σάββατο 13 Αυγούστου, στις 20.30, στην Ανω Κερασιά, όπου προγραμματίζεται βραδιά πανσέληνου, δίπλα στο παλιό καμένο σχολείο, με συναυλία μνήμης 100 χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, με τον συνθέτη – ενορχηστρωτή και καθηγητή του Μουσικού Σχολείου Βόλου Ζαφείρη Κουκουσέλη μαζί με 11μελή καλλιτεχνική ομάδα.

Την Τετάρτη 17 Αυγούστου θα ακολουθήσει θεατρική παράσταση στο Βελεστίνο από τη θεατρική ομάδα «ΠΑΓΑΣΚήνιο», με τη κωμωδία «Πασταφλώρα αγάπη μου» σε διασκευή-σκηνοθεσία Σταμάτη Παγασαίου, ενώ δύο μέρες αργότερα, την Παρασκευή 19 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στον Ριζόμυλο, στις 21.00, το 12ο αντάμωμα των φίλων της παράδοσης, σε συνδιοργάνωση με τον πολιτιστικό – αθλητικό σύλλογο Ριζομύλου «Η Διάπλαση», που είναι αφιερωμένο στον διωγμό των Ελλήνων.

Το Σάββατο 20 Αυγούστου προγραμματίζεται στις 21.00 μικρασιατική βραδιά από την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών και Ποντίων Βελεστίνου «Αλύτρωτες Πατρίδες», στον χώρο έναντι του 1ου δημοτικού σχολείου Βελεστίνου, με την ορχήστρα του Δημητρίου Τρουμπουτζά.

Την Κυριακή 21 Αυγούστου στις 21.00 θα πραγματοποιηθεί λαϊκό παραδοσιακό γλέντι στην κεντρική πλατεία Στεφανοβικείου, σε συνδιοργάνωση με τον πολιτιστικό σύλλογο Στεφανοβικείου «Αριστοτέλης», ενώ το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη 22 και 23 Αυγούστου οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με λαϊκό πανηγύρι στο Κεραμίδι.

Την Πέμπτη 25 Αυγούστου ακολουθεί η 4η γιορτή αχλαδιού σε συνδιοργάνωση με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Ρήγας Φεραίος», στον κεντρικό πεζόδρομο Βελεστίνου. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, ενώ επίσης θα υπάρχει ζωντανή μουσική.

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου προγραμματίζεται στις 20.30 μουσικοχορευτική βραδιά από τον Σύλλογο Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας, στον κεντρικό πεζόδρομο Βελεστίνου.

Τέλος, μεταξύ άλλων τον Σεπτέμβριο και ειδικότερα από τις 8 έως τις 10 του μήνα θα πραγματοποιηθεί στο Βελεστίνο το 7ο διεθνές εθνολογικό συνέδριο Θεσσαλών – Καραγκούνηδων με θέμα «Η Θεσσαλία στην Επανάσταση του 1821: Πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και ιστοριογραφικές απηχήσεις». Καραγκούνηδων, ενώ την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένο το 7ο Αντάμωμα Καραγκούνηδων, στο δημοτικό στάδιο Βελεστίνου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου