ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μετά από τρία χρόνια επιστρέφει το παζάρι στο Βελεστίνο 

μετά-από-τρία-χρόνια-επιστρέφει-το-παζ-864014

Από 7 έως 12 Σεπτεμβρίου η φετινή εμποροπανήγυρη στο Βελεστίνο

Μετά από τρία χρόνια και τους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία του κορονοϊού επιστρέφει στο Βελεστίνο το παζάρι. Το δημοτικό συμβούλιο Ρήγα Φεραίου ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση της Τοπικής Κοινότητας Βελεστίνου. Το παζάρι θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 12 Σεπτεμβρίου.

Το δημοτικό συμβούλιο επίσης αποφάσισε όσον αφορά στο λούνα παρκ και τις ψησταριές να γίνει σύντομα η δημοπρασία, ενώ για τα εμπορικά στέκια η διάθεση του χώρου θα είναι δωρεάν.

Για πέντε και πλέον ημέρες στον πεζόδρομο του Βελεστίνου αναμένεται να δημιουργηθεί μια όμορφη ατμόσφαιρα, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να διασκεδάσουν και να δοκιμάσουν διάφορα εδέσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εμποροπανήγυρη μετρά πολλά χρόνια ιστορίας και συγκεκριμένα καθιερώθηκε το 1881, με την απελευθέρωση της Θεσσαλίας από τους Τούρκους, με βασιλικό διάταγμα.

Αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης και του πολιτισμού της περιοχής. Ένας ζωντανός οικονομικός και κοινωνικός θεσμός που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των κατοίκων της περιοχής αλλά και των επισκεπτών από όμορους δήμους, ενώ επίσης συμβάλλει στην προβολή και ανάδειξη της περιοχής, των τοπικών προϊόντων, της τοπικής παράδοσης και των τοπικών πολιτιστικών στοιχείων.

Παράλληλα αποτελεί σημαντική ένεση για την τοπική οικονομία, ενώ πολλοί που διαμένουν σε άλλα μέρη, έχουν συνδυάσει την ολιγοήμερη επιστροφή στον τόπο καταγωγής τους με το χρονικό διάστημα που γίνεται το παζάρι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου