ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σε διαβούλευση ο κανονισμός

σε-διαβούλευση-ο-κανονισμός-864025

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο για τη λειτουργία του πεζόδρομου Βελεστίνου

Το σχέδιο κανονισμού του κεντρικού πεζόδρομου της πόλης του Βελεστίνου τέθηκε σε διαβούλευση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως και 28 Ιουλίου 2022 στις 12:00 το μεσημέρι.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας έχει καθοριστεί δημοτικό συμβούλιο, με μοναδικό θέμα την έγκρισή του. Ο κανονισμός θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Αυγούστου 2022.

Σύμφωνα με το σχέδιο που δόθηκε σε διαβούλευση στον πεζόδρομο θα πρέπει να εξασφαλίζεται ελεύθερος χώρος για την κίνηση οχημάτων εκτάκτου ανάγκης, όπως οχήματα του δήμου, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ πλάτους τουλάχιστον 3,50 μέτρων. Όπου αυτό δεν είναι δυνατό, εξαιτίας των γεωμετρικών στοιχείων του πεζοδρόμου, κατά περίπτωση η ζώνη αυτή μπορεί να αποτελεί κοινή όδευση κίνησης με την ζώνη των οχημάτων, ελαχίστου πλάτους 4,00 μέτρων.

Η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων καθώς και οποιαδήποτε άλλη χρήση δεν επιτρέπεται να ξεπερνάει συνολικά τα πέντε μέτρα κα εικοσιπέντε εκατοστά (5,25μ.) από τη ρυμοτομική γραμμή.

Επίσης δεν θα επιτρέπεται στα εμπορικά καταστήματα να εκθέτουν τα εμπορεύματά τους σε χώρο εκτός της ρυμοτομικής γραμμής. Από αυτά την απαγόρευση προτείνεται να εξαιρεθούν τα ανθοπωλεία και τα καταστήματα κηπευτικών και φρούτων, τα οποία μπορούν να εκθέτουν έξω από το κατάστημα προϊόντα και εμπορεύματα, σε ζώνη πλάτους ενός μέτρου εκτός της ρυμοτομικής γραμμής και σε επαφή με το κατάστημα.

Αναφορικά με τα βιβλιοπωλεία θα επιτρέπεται η έκθεση αποκλειστικά και μόνο βιβλίων και όχι άλλων εμπορευμάτων ενώ για τα καταστήματα παιδικών παιχνιδιών μόνο ένα παιχνίδι ή παιχνιδοκατασκευή.

Κατ’ εξαίρεση, θα επιτρέπεται σε καταστήματα που πωλούν χριστουγεννιάτικα και πασχαλινά είδη, να εκθέτουν τα συγκεκριμένα εμπορεύματα, με ους παραπάνω όρους, για διάστημα μέχρι 20 ημέρες, με την προϋπόθεση ότι η σχετική ζώνη κατάληψης δεν θα εκτείνεται πέραν του 50% της πρόσοψης του καταστήματος και κατόπιν σχετικής άδειας.

Επίσης στους κοινόχρηστους χώρους του κεντρικού πεζοδρόμου της πόλης του Βελεστίνου δεν θα επιτρέπεται οποιαδήποτε κατασκευή ή εγκατάσταση, κινητή ή σταθερή, μόνιμη ή προσωρινή, ενώ θα απαγορεύεται η τοποθέτηση ψυγείων εκτός της οικοδομικής γραμμής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου