ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αντιδράσεις για τον πεζόδρομο στο Βελεστίνο

αντιδράσεις-για-τον-πεζόδρομο-στο-βελ-890078

Από μείζονα μειοψηφία και επαγγελματίες στο Βελεστίνο, που κάνουν λόγο για «αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου»

Σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου για την «αδικαιολόγητη», όπως τη χαρακτηρίζουν, καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης του κεντρικού πεζόδρομου στο Βελεστίνο ασκούν η μείζονα μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στο σημείο. Ταυτόχρονα μιλούν για οικονομική καταστροφή, καθώς είναι καλοκαίρι και δεν μπορούν να δουλεύουν.

Το ζήτημα, το οποίο επαγγελματίες, που διατηρούν επιχειρήσεις στον κεντρικό πεζόδρομο του Βελεστίνου, χαρακτηρίζουν ως ζωτικής σημασίας, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο να εργάζονται, έφερε εκ νέου στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ρήγα Φεραίου Μπάμπης Πάσχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η καθυστέρηση, η οποία παρατηρείται στην ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του Βελεστίνου, είναι αδικαιολόγητη, με επιπτώσεις στη λειτουργία και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στο σημείο.

«Εχει ολοκληρωθεί το 90% του έργου» επισημαίνει ο Μπ. Πάσχος «και για το υπόλοιπο 10% η καθυστέρηση είναι αδικαιολόγητη. Ο εργολάβος παράτησε το έργο και έφυγε πριν από δύο μήνες. Οπως ισχυρίζεται, έχει αναλάβει και πρέπει να ολοκληρώσει άλλα έργα για τον Δήμο Βόλου και στον Πλατύκαμπο. Επίσης, επικαλείται καθυστερήσεις στην παράδοση των υλικών και περιμένει ακόμη την παραλαβή τους. Ολα αυτά, ενώ από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας πληροφορούμαστε ότι ο εργολάβος πληρώθηκε στο ακέραιο για την εκτέλεση και την ολοκλήρωση του έργου. Πρόκειται για ένα έργο, που άρχισε να εκτελείται τον Οκτώβριο του 2021» σημειώνει ο Μπ. Πάσχος.

Ο ίδιος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι «πέρασαν δύο μήνες από την τελευταία φωτογράφιση του «δημοτικού άρχοντα», που περιχαρής μας διαβεβαίωνε ότι το έργο του πεζόδρομου ολοκληρώνεται σύντομα, αλλά μάλλον ο εργολάβος είχε αντίθετη άποψη. Είναι πληρωμένος μέχρι ευρώ, αλλά είναι άφαντος δύο μήνες! Βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού και ενώ περιμένουμε να προσελκύσουμε κόσμο να θαυμάσει το έργο του πεζόδρομου ολοκληρωμένο, βρισκόμαστε σε αυτό το χάλι! Με το δίκιο τους οι επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση και ζητούν άμεση παρέμβαση».

Σχετικά με τις επιπτώσεις, που προκαλούνται στους επαγγελματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον κεντρικό πεζόδρομο του Βελεστίνου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ρήγα Φεραίου σημειώνει ότι «βρισκόμαστε στην καλοκαιρινή περίοδο και ενώ οι επαγγελματίες περιμένουν κόσμο για να δουλεύουν, ο κεντρικός πεζόδρομος του Βελεστίνου είναι γεμάτος με παλέτες και στοιβαγμένα ξύλα εδώ και δύο μήνες. Οι διαμαρτυρίες είναι έντονες, διότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα εξαφανιστούν οικονομικά οι επιχειρηματίες, οι οποίοι ήδη με τον κεντρικό πεζόδρομο του Βελεστίνου σε αυτή την κατάσταση δεν έχουν τη δυνατότητα να δουλεύουν. Το πρόβλημα είναι πλέον οξυμένο, το ζήτημα που ήδη προκύπτει είναι ζωτικής σημασίας για τους επιχειρηματίες και ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου εξακολουθεί να σφυρά κλέφτικα. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, κάτι πρέπει επιτέλους να γίνει, να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες η δημοτική αρχή, από τη στιγμή κατά την οποία, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, ο εργολάβος πληρώθηκε και το τελευταίο ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο δεν ολοκληρώνεται» καταλήγει ο Μπ. Πάσχος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου