Μόνιμο κτηνίατρο ζητούν οι κτηνοτρόφοι 

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-15, 13:20:01
Μόνιμο κτηνίατρο ζητούν οι κτηνοτρόφοι 

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, που έχει προκηρύξει το ΑΣΕΠ, περιμένουν οι τοπικοί παράγοντες που απασχολούνται με τον κτηνοτροφικό τομέα στην περιοχή του δήμου Ρήγα Φεραίου, ευελπιστώντας να επιλυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μετά τη συνταξιοδότηση του τελευταίου κτηνιάτρου που υπηρετούσε σε μόνιμη θέση στην περιοχή.

Για τη Θεσσαλία έχουν εγκριθεί συνολικά οκτώ θέσεις μόνιμων κτηνιάτρων. Στον προγραμματισμό προσλήψεων για το έτος 2022, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει υποβάλει αιτήματα για 19 κτηνιάτρους, τέσσερις σε θέσεις μόνιμου προσωπικού και 15 με σύμβαση ορισμένου χρόνου, ωστόσο οι κτηνοτρόφοι επισημαίνουν ότι θα πρέπει ο κτηνίατρος να είναι μόνιμος.

«Με εποχικό προσωπικό δεν επιλύεται το πρόβλημα, ούτε με μετακινήσεις. Χρειάζεται να υπάρχει ένας μόνιμος κτηνίατρος για να μπορούμε να τον βρίσκουμε ανά πάσα στιγμή, όποτε τον χρειαζόμαστε», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γ.Μ. κτηνοτρόφος με μεγάλη μονάδα από την περιοχή Καναλίων - Κερασιάς.

Παλαιότερα στο Βελεστίνο λειτουργούσε σε καθημερινή βάση τμήμα κτηνιατρικής από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Εξυπηρετούνταν οι κτηνοτρόφοι από την ευρύτερη περιοχή. Σήμερα τις άδειες σφαγής τις υπογράφει διοικητικός υπάλληλος.

Εκείνοι που θέλουν να εξεταστούν τα ζώα τους, θα πρέπει να απευθυνθούν σε ιδιώτη, με ό,τι όμως αυτό συνεπάγεται οικονομικά, καθώς το κόστος δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή του δήμου Ρήγα Φεραίου διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα ζωικά κεφάλαια στον νομό Μαγνησίας.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
1
=