ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Γραφείο Μνήμης ξεκινά εντός εβδομάδας στο Βελεστίνο

γραφείο-μνήμης-ξεκινά-εντός-εβδομάδα-321028

Γραφείο Μνήμης θα ξεκινήσει να λειτουργεί εντός εβδομάδας στο Βελεστίνο στο πλαίσιο της πρόληψης της υγείας του πληθυσμού από τη νόσο Αλτσχάιμερ. Η νέα αυτή δομή ιδρύεται μετά από τη συνεργασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου με την νευρολογική Κλινική του κ. Κώστα Γάτου.

Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου ενημερωτική εκδήλωση για τη νόσο Αλτσχάιμερ με ομιλητή τον κ. Γάτο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου που ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί για τη σημαντική αυτή ασθένεια που προσβάλλει πλέον όλο και περισσότερου ηλικιωμένους.

Παράλληλα ανακοινώθηκε και η ίδρυση του Γραφείου Μνήμης που θα λειτουργεί σε πρώτη φάση στο ΚΑΠΗ του Βελεστίνου. Εκεί οι ηλικιωμένοι αλλά και οι υπόλοιποι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλονται σε διάφορες προληπτικές εξετάσεις και συγχρόνως να λαμβάνουν πολύτιμες πληροφορίες αλλά και οδηγίες για την καθημερινότητά τους.

Στη λειτουργία της σημαντικής αυτής δομής για την περιοχή του Δήμου θα έχει καθοριστικό ρόλο η κλινική του κ. Γάτου, ενώ θα ενεργοποιηθούν η γιατρός κ. Βασιλική Καλογήρου καθώς και ο γιατρός κ. Καλοχριστιαννάκης. Παράλληλα έχουν εκπαιδευτεί σχετικά και οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» για να παρέχουν υπηρεσίες στο Γραφείο Μνήμης. Μακροπρόθεσμος στόχος αποτελεί η λειτουργία ενός Κέντρου Ημέρας στο Βελεστίνο που θα αποτελεί την πλέον οργανωμένη μορφή αντιμετώπισης της νόσου.Σημειώνεται πως το Γραφείο Μνήμης θα λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή της για τη λειτουργία του Γραφείου Μνήμης και επανέλαβε ότι ο Δήμος με τα μέσα που διαθέτει, θα συνεχίσει να κινείται σταθερά στην προαγωγή της δημόσιας υγείας μέσα από τις προληπτικές εξετάσεις, τις ενημερωτικές εκδηλώσεις, τις δομές υγείας και την αδιάλειπτη ενεργοποίηση, προκειμένου το Κέντρο Υγείας και τα περιφερειακά-αγροτικά ιατρεία να παρέχουν στον πληθυσμό τις απαιτούμενες υπηρεσίες υγείας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου